Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

MEDLABNEWS.GR ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ 1/7- 8/7/2011


divider
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
 

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς, πρόληψης και ιατρικά νέα.

Γράφεται από γιατρούς.

blog_stat
 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ

Αν είχατε την ατυχία να καείτε στον ήλιο είτε στο πρόσωπο, είτε στην πλάτη ή όπου άλλου, ελάτε να σας βοηθήσουμε να επουλωθεί, αναζωογονηθεί και να ενυδατωθεί η επιδερμίδα σας με την μέθοδο της φωτοδυναμικής θεραπείας.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210 6815637 και 210 8053176
Read more

Τι είναι η μυρμηκία; Πώς μεταδίδεται; Τι προκαλεί; Yπάρχει θεραπεία;

Οι περισσότερες μυρμηκίες εμφανίζονται το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων, όπως το κολύμπι και η κατασκήνωση.
Οι μυρμηκιές οφείλονται στην προσβολή του δέρματος από κάποια στελέχη του ιού HPV (Human Papilloma Virus), δηλαδή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Σημειώνεται ότι κάποια άλλα στελέχη προκαλούν τα κονδυλώματα -συνήθως διαφορετικά από αυτά υπεύθυνα για τις μυρμηκιές.
Read more

Καλοκαιρινά φαγητά με λίγες θερμίδες

Η ελληνική κουζίνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ποικιλία γεύσεων και τρόπων μαγειρέματος (τηγανητά, στα κάρβουνα, στο φούρνο, στη γάστρα) προς τέρψη και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να προσέξεις τη διατροφή σου όταν τρως σε μία ταβέρνα. Η αλήθεια είναι ότι, με λίγη προσοχή, μπορείτε να φάτε καλά και με λιγότερες θερμίδες, σε σύγκριση με τους πιο... απρόσεκτους συνδαιτυμόνες σας. Πρέπει να πούμε, επίσης, ότι στα μενού που ακολουθούν οι θερμίδες των μεζέδων είναι ελαφρώς παραπλανητικές, με την έννοια ότι από ένα χταπόδι στα κάρβουνα ή ένα λουκάνικο θα φάνε όλοι από λίγο, οπότε οι θερμίδες θα μοιραστούν.
Read more

Γιατί πρήζονται τα πόδια μας, το καλοκαίρι;

Tα πόδια μας είναι τα πιο ταλαιπωρημένα μέλη του σώματός μας, καθώς είναι τα πρώτα που υφίστανται την κούραση από τους καθημερινούς εξοντωτικούς ρυθμούς και δέχονται το βάρος ολόκληρου του σώματός μας. Τα πόδια πρήζονται το καλοκαίρι επειδή τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται από τη ζέστη, με συνέπεια να αλλάζει ο μηχανισμός της επιστροφής του αίματος από τα κάτω άκρα προς την καρδιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να παρατηρήσουν ότι τα πόδια τους πρήζονται όταν κάνει ζέστη. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι κάνουν μεγάλα αεροπορικά ταξίδια, αλλά ο μηχανισμός που προκαλεί τη διόγκωση των ποδιών στο αεροπλάνο είναι αρκετά διαφορετικός και σχετίζεται με τις αλλαγές στην ατμοσφαιρική πίεση, στην οξυγόνωση του αίματος και την ακινησία επί ώρες.
Read more

Αντιηλιακά, πώς και πότε μπορεί να χρησιμοποιούνται;

Διαπιστώνω ότι έχουμε μάθει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα αντιηλιακά, αλλά δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε και πότε.
Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, η επίλογή του σωστού αντιηλιακού είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση αφού εκτός απότην εμφανισή μας μπορεί να επηρεάσει σοβαρότατα και την υγεία μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία. Ιδου λοιπόν πως μπορείτε να διαλέξετε το σωστό αντιηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δερματός σας.
Read more
 














Δεν υπάρχουν σχόλια: