Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ας σκεφτούμε Ελληνικά.


Όπως βλέπουμε και ακούμε η αγορά τα έχει παίξει κατά το κοινώς λεγόμενο. Τι κάνουμε εμείς γι αυτό; Εμείς φταίμε; θα ρωτήσετε. Εμείς και κανένας άλλος,θα συμπεράνετε αν το καλοσκεφτείτε. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, για να δούμε πως και τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε και να βοηθήσουμε την αγορά σ' αυτή την κρίση.
Μια μεγάλη βοήθεια είναι να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα, αυτά τα λίγα που υπάρχουν, έστω κι αν είναι λίγο ακριβότερα, συνήθως είναι εφάμηλα σε ποιότητα. Σταματάμε να ψωνίζουμε από το ιντερνετ τρίτων χωρών. Βοηθάμε να μένουν τα χρήματά μας εντός. Σε μας θα γυρίσουν πάλι.
Προτιμάμε τα Ελληνικά καταστήματα, είναι τρόπος ζωής. Προτιμάμε τα Ελληνικά φρούτα και λαχανικά, Στο κάτω κάτω αν βρούμε και κάτι θα τον "πιάσει κάποιος απ΄το λαιμό" και θα του πει ρε .... Αν ψωνίζεις ανατολίτικα που θα τον βρεις τον μπαγάσα να του τα πεις ένα χεράκι;
Είναι δυνατόν να αφήνουμε την Ελληνική παραγωγή αδιάθετη, τον έλληνα αγρότη καταχρεωμένο, γιατί δεν κοιτάξαμε την πινακίδα με την χωρα προέλευσης και παραγωγής; Υπαρχουν μερικές Ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, Σκλαβενίτης, Ατλάντικ, Γαλαξίας, Μασούτης, Τερζης, Παναγιωτόπουλος κλπ ας τις υποστηρίξουμε.
Ένας άλλος παράγοντας είναι και οι "έλεγχοι που γίνονται", όποιοι τέλος πάντων γίνονται με τα δικά μας πρότυπα. Άντε να μάθεις από ποιους ελέγχους περνάνε τα τρόφιμα πριν γίνει η εξαγωγή τους στη χώρα μας, αν είναι αξιόπιστοι και τι φυτοφάρμακα χρησιμοποιούν.
Τελικά θα πρέπει να μάθουμε τη δύναμή μας. Όσο και να μην το πιστεύουμε η δύναμη του καταναλωτή είναι τεράστια, αρκεί να θέλει να τη χρησιμοποιήσει. Μην αγοράζετε ακριβά προϊόντα, έτσι μόνο θ' αναγκαστούν να κατεβάσουν τις τιμές.
Πρέπει να πετάξουμε από πανω μας τις κομματικές ταμπέλες και να σκεφτούμε το συμφέρον μας σαν καταναλωτές. Καμία κομματική σημαία δεν θα μας υποστηρίξει τώρα που τα εισοδήματά μας μικραίνουν. Αυτοί είναι μόνο για να παίρνουν ψήφους.
Ας σκεφτούμε το συμφέρον της τσέπης μας και της οικογένειάς μας.
Ας σκεφτούμε Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: