Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ποια δημητριακά είναι "ύποπτα" για το μεταλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto

Μέχρι τώρα, σχεδόν ο καθένας που ενδιαφέρεται για την υγιή διαβίωση του, πρέπει να είναι ενήμερος για την πρόσφατη έρευνα που συνδέει το ΓΤΟ καλαμπόκι της Monsanto με τους καρκινικούς όγκους και την αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η νέα έρευνα που εξαπλώνεται σαν φωτιά και επιδιώκει την επισήμανση το ΓΤΟ σε τρόφιμα - αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει τίποτα για τα καθημερινά τρόφιμα που πωλούνται στα μανάβικα που είναι απο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto (ΓΤ καλαμπόκι). Ποια τρόφιμα είναι πιο πιθανό να περιέχουν ΓΤ καλαμποκιού της Monsanto; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, επισκεφθήκαμε ένα τοπικό μπακάλικο στο Ώστιν του Τέξας και αγοράσαμε 10 δημητριακά για πρωινό που έγιναν με υψηλά επίπεδα του μη-οργανικού καλαμποκιού.

Σύμφωνα με το Κέντρο για την ασφάλεια των τροφίμων , το 85% του καλαμποκιού που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γενετικά τροποποιημένα. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το καλαμπόκι-σιτηρά που χρησιμοποιούν μη βιολογικό καλαμπόκι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα 10 πιο δημοφιλή δημητριακά για πρωινό που το πιο πιθανό είναι να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto. Για την ιστορία, κανένα από αυτά τα δημητριακά δεν ισχυρίζονται ότι είναι χωρίς ΓΤΟ, ούτε αν είναι φτιαγμένα με βιολογικό καλαμπόκι. Το ακριβές περιεχόμενο των ΓΤΟ αυτών των δημητριακών παραμένει ένα μυστήριο, ακριβώς επειδή οι κατασκευαστές αυτών των δημητριακών αρνούνται να στιγματιστούν για το περιεχόμενό τους σε ΓΤΟ. Αυτή η έλλειψη πλήρης αποκάλυψης από τις βιομηχανίες τροφίμων υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για ένα νόμο που θα επιβάλλει τη σήμανση έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πέρνουν μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Νομική σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι τα σιτηρά αυτά θα προκαλέσουν καρκινικούς όγκους που θα αναπτυχθούν στο σώμα σας ή ότι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία σας.Τα 10 δημοφιλή δημητριακά για πρωινό που πιθανόν να περιέχουν ΓΤ καλαμπόκι της Monsanto


Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι αρουραίοι τρέφονται με αυτό ακριβώς το ίδιο καλαμπόκι της Monsanto GM και αναπτύχθηκαν σοκαριστικά μεγάλοι όγκοι καρκίνου.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τη γαλλική ερευνητική ομάδα, και δείχνει μεγάλους καρκινικούς όγκους με έντονα αυξημένο κίνδυνο σε αρουραίους που τρέφονται κατα τη "διάρκεια της ζωής τους " με GM καλαμπόκι της Monsanto, όπως φαίνεται παρακάτω και σύμφωνα με τη μελέτη, το 70% των θηλυκών πέθαναν πρόωρα και παρουσίασαν σημαντική βλάβη στο συκώτι, τα νεφρά και άλλα όργανα.ΠΗΓΕΣ:www.peramatozoa.net , και http://www.staparaskinia.gr/2012/09/monsanto_30.html#ixzz288BkrmfU
____________________________________________________________________

Η διατροφή μας  είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. Αν θέλουμε να  έχουμε ΕΜΕΙΣ την ευθύνη  της ζωής μας, πρέπι πρώτα από όλα να ξέρουμε τι τρώμε . Να είμαστε ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.
Προσοχή στις ετικέτες, προσοχή στο περιεχόμενο των τροφών, προσοχή στο τι γράφετε, και με τι  τρόπο.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
-Μπορείτε να κάνετε πολλά. Πρώτα από όλα, διαδώστε αυτό το άρθρο.Κοινοποιήστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε.Με email, μέσω των κοινωνικών μέσων  (Facebook,Twitter,blog) που χρησιμοποιείτε.Ενημερώστε του φίλους σας και γνωστούς σας για αυτό το περιεχόμενο, τις εταιρίες και τα προϊόντα που αναφέρονται.
- Γίνετε αναγνώστες σε αυτό το blog.Γραφτείτε στην αριστερή στήλη (εκεί που λέει Γίνετε Αναγνώστες). Επίσης παρακολουθήστε λαμβάνοντας ε ενημερώσεις στο email σας (στην αριστερή στήλη εκεί που λέει Ενημέρωση στο email σας, γράψτε το  email σας)


  - Συμμετάσχετε: Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο μας για τις δράσεις του Ιδρύματος Dr.Rath στην Ελλάδα. Απαντήστε πατώντας ΕΔΩ  . Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις μας.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη  ελληνική συμμαχία για τη ζωή και την υγεία
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Εθνικός Συντονιστής Ιδρύματος Υγείας Dr.Rath
  2110120386 
michail.mavrovouniotis @dr-rath-foundation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: