Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ακατάλληλο σαλάμι αέρος Λευκάδος....προσοχή

Την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά ζήτησε ΕΦΕΤ σε σαλάμι αέρος Λευκάδος.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, διαπίστωσε σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΑΕ», που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: http://on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: