Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

απόσυρση επικίνδυνου προϊόντος από το LIDL

Επικίνδυνα μανιτάρια- Δόθηκε εντολή να αποσυρθούν

Διαδώστε αυτό το άρθρο

Πρόκειται για παρτίδα μανιταριών που πωλείται σε γνωστή αλυσίδα super market και στην οποία δεν έγινε η κατάλληλη διαδικασία ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων μικροοργανισμών. Όσοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα μανιτάρια θα πρέπει να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μανιτάρια με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400g», εμπορική επωνυμία «FRESHONA» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas», ενώ ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, εντόπισε το πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του προϊόντος.

Για το λόγο αυτό και ενημέρωσε, ως όφειλε, για το περιστατικό τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα προέβη σε ανάκληση / απόσυρση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση «LIDL Hellas», καθώς και προληπτική ανάκληση / απόσυρση των συνολικών παρτίδων της εμπορικής επωνυμίας «FRESHONA Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400g», ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Επιλογή : Δημήτρης

1 σχόλιο:

votana-kipos είπε...

εφαγα εγω και ο ανδρας μου χθες απο αυτα τα μανιταρια που τα ειχε σε προσφορα το lidl και ολο το βραδυ καναμε εμετο! Εγω εχω ακομα ενοχλησεις στο στομαχι μου.. δεν θα επρεπε να γινονται αυτα τα πραγματα!τι θα πει ανακληση;ουτε μια συγνωμη για αυτους που τα εφαγαν;;;;;;; ντροπη!