Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΦΕΤ: Ακόμη δύο τρόφιμα με DNA αλόγου


04/03/2013

ΕΦΕΤ: Ακόμη δύο τρόφιμα με DNA αλόγου
Σε ακόμη δύο δείγματα τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα εντόπισε DNA αλόγου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Το πρώτο είναι το κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική την ονομασία ΑΡ-ΚΑΣ, σε συσκευασία του 1 κιλού. Υπεύθυνη, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, είναι η εταιρεία«Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», και το προϊόν με DNA αλόγου βρέθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε σούπερ μάρκετ στην Καβάλα.
Το δεύτερο προϊόν είναι σαλάμι βοδινό με εμπορική την ονομασία Destan, σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων που παρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρείαDEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο στη Ροδόπη.
Πηγή: http://greekfood.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: