Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τεχνολογικά

 
Σύσταση της ΕΕΤΤ για ραδιοεξοπλισμό που παρεμποδίζει τη λειτουργία κινητών
 
Δελτίο Τύπου: Μετά από αυτεπάγγελτους ελέγχους, η ΕΕΤΤ επισημαίνει ότι έχει εντοπίσει διάθεση και χρήση στην ελληνική αγορά ραδιοεξοπλισμού, που παρεμποδίζει τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων (jammers), η χρήση του οποίου είναι μη νόμιμη και επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών (όπως ορίζει ο Ν. 3431/2006 και το ΠΔ 44/2002).

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (Οδηγία 99/5/ΕΚ για το ραδιοεξοπλισμό και τον τηλεπικοινωνιακό τερματικό εξοπλισμό), στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται η παρεμπόδιση στην επικοινωνία των χρηστών κινητών τηλεφώνων από συσκευές jammers, καθότι η χρήση των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας έχει εκχωρηθεί αποκλειστικά στους παρόχους, βάσει των αδειών τους.

Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της εποπτικής και ελεγκτικής της αρμοδιότητας και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, συνεχίζει να διεξάγει εντατικούς έλεγχους προκειμένου να εντοπίσει και να απομακρύνει το συγκεκριμένο εξοπλισμό από την ελληνική αγορά, ενεργοποιώντας τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής κυρώσεων κατά των παραβατών.
 
 
Google
 
Τη 13η επέτειό της γιορτάζει σήμερα η μηχανή αναζήτησης Google. Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Η λειτουργία της ξεκίνησε στης 27 Σεπτεμβρίου του 1998. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.
Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.
Σήμερα η μηχανή αναζήτησης Google είναι μια από τις δημοφιλέστερες, και οι φράσεις «κάνω google», «γκουγκλάρω», «γκουγκλίζω» ή «μπαίνω στον γκούγκλη» είναι συνώνυμες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο Διαδίκτυο».
Αντίστοιχα, στην αγγλική γλώσσα το ρήμα «to google» έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο ρήμα προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster με όλα τα παράγωγά του (to google > googling > googled).
Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ιντερνέτ.
Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.
 
  Επιλογή : ΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: