Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Θαυματουργό το ginger!


Τα αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, όπως η πιπερόριζα, είναι μερικά από τα πιο ισχυρά «διατροφικά όπλα» που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση των φλεγμονών.

Οι φλεγμονές προκαλούν ή συμβάλλουν αρνητικά στην παχυσαρκία, τον διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τη νόσο του Alzheimer και πολλούς τύπους καρκίνου, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Nutrition in Clinical Practice».

Το ginger, γνωστό στην Ελλάδα ως πιπερόριζα, είναι μια «σούπερ-τροφή» που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική της Ασίας, λόγω της καταπληκτικής του γεύσης και των σημαντικών ωφελειών για την υγεία.

Το ginger περιέχει δεκάδες ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές, τα λεγόμενα gingerols. Ιάπωνες ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Medicinal Food», στην οποία ανέφεραν ότι το κόκκινο ginger (Zingiber) χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδονησίας ως παυσίπονο για την αρθρίτιδα.

Περαιτέρω μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα του ginger αποτρέπει τη δράση των γονιδίων που συμβάλλουν στην εμφάνιση φλεγμονών.

Το ginger περιέχει περισσότερα από 400 χημικά ενεργά συστατικά και χρησιμοποιείται κατά παράδοση για την αντιμετώπιση των πόνων στο στομάχι και των στομαχικών διαταραχών. Μπορεί να προστατεύσει το στομάχι από το έλκος και πολλά από τα συστατικά του καταπολεμούν τα παράσιτα.

Σύμφωνα με έρευνες, βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ναυτίας και των κεφαλαλγιών.
Επιλογή : Κούλα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: