Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αγοράζουμε σωστά;

Ποιος δεν έχει πάει στο ΣΜ ν' αγοράσει αλλαντικά, τυροκομικά; Εκεί λοιπόν υπάρχει μια παγίδα, άλλοι την ξέρουν και λένε δε βαριέσαι και άλλοι αν την ήξεραν θα βγάζανε καπνούς από τ' αφτιά. Για να μην σας κουράζω, πόσο κάνει το μέσο αλλαντικό, 8 με 10 ευρώ καλά είναι να πούμε αυτή την τιμή; Πόσο κάνει ένα μέσο τυροκομικό είδος; 8 με 10 ευρώ καλά είναι να πούμε αυτή την τιμή; μια και τα φέραμε για ευκολία στα ίσα, τώρα η πιο κρίσιμη ερώτηση, ξέρει κανείς πόσο κάνει το χαρτί που μας τυλίγουν όλα αυτά τα καλούδια,  Δύσκολα θα την απαντήσετε άντε να πούμε 3 με 4 ευρώ το κιλό.
Ξέρετε όμως ότι το κόστος της συσκευασίας δεν πρέπει να επιβαρύνει την τιμή του τροφίμου, βάσει νόνμου;
Αυτοί οι ΣΜρκετάδες παλιές π...νες στο κουρμπέτι σας χρεώνουν με 9 ευρώ το κιλό κάτι που δεν δικαιούνται να σας χρεώνουν γιατί εκπίπτει από τα γενικά έξοδα.
Για σκεφτείτε ότι με το καλημέρα σας έχουν φάει ένα σωρό λεφτά. Πόσα κατά μέσω όρο είναι τα είδη αυτά στο καλάθι σας; Αν λοιπόν πούμε ότι φεύγετε με 5 είδη που κατά μέσω όρο κάνουν 9 ευρώ, τα πέντε αυτά αθώα χαρτάκια που θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να ζυγιστεί με την τρέχουσα τιμή του τροφίμου, ζυγίζουν το λιγότερο 100 γραμμάρια. σκεφτείτε λοιπόν αυτό το ευρώ που σας χρέωσαν παραπάνω το πληρώνετε κάθε φορά που πηγαίνετε στο ΣΜ δηλαδή πόσες φορές το χρόνο εσείς ξέρετε καλύτερα από μένα. Αν υποθέσουμε ότι πάτε 1 φορά την εβδομάδα τότε έχετε ρίξει στον κουβά του ΣΜ 52 ευρώ τσάμπα κι άδικα. Το κέρδος από την εξοικονόμηση είναι διπλό, μια φορά για την τσέπη σας και νια φορά για το περιβάλλον που δεν θα επιβαρυνθεί με το πλαστικόχαρτο του ΣΜ.
Λύση υπάρχει και μην το κοροϊδέψετε, είναι ένα ταπεράκι για κάθε είδος. το δίνεται στην πωλήτρια το βάζει πάνω στη ζυγαριά παίρνει την τάρα, δηλ μηδενίζει τη ζυγαριά από το βάρος του δοχείου και το ξαναζυγίζει όταν βάλει το τρόφιμο που ζητήσατε.
Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκετε στα ζαχαροπλαστεία, όταν αγοράζετε κάποια τούρτα τότε σας βάζουν ένα χαρτόνι που είναι πολύ βαρύ, εκεί βέβαι η χρέωση είναι πολύ μεγαλύτερη ανά κιλό προϊόντος.
 Μόνο αν αγοράζετε με το κομμάτι σας συμφέρει στο ζαχαροπλαστείο.
Αν αναλωγιστείτε πόσα χρήματα μας έφαγαν με αυτό τον τρόπο τόσα χρόνια θα σας πιάσει πανικός.

Θα συνεχίσετε λοιπόν να ψωνίζετε παθητικά;

Η απόφαση δική σας γιατί τώρα ξέρετε και δεν έχετε δικαιολογία.

Με την ανάρτηση αυτή σας καλώ στην εκστρατία με το ταπεράκι, 
λιγοστέψτε τα έξοδά σας είναι επιλογή σας.

Το ευρώ μου το ορίζω... δεν σας το χαρίζω.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: