Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συνοδήγηση...και κερδίστε

pamemazi.gr: η μεγαλύτερη βάση για την δωρεάν ανακοίνωση ευκαιριών συνοδήγησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη - ή με άλλα λόγια: το carpooling στα Ελληνικά. 
Με τη συνοδήγηση, οδηγοί και συνεπιβάτες μοιράζονται τις διαδρομές τους και εξοικονομούν χρήματα, βοηθούν να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων και το κυκλοφοριακό και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Για να δείτε εύκολα και γρήγορα τις προσφορές και αναζητήσεις διαδρομών, απλά χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα αναζήτησης.


Αναζήτηση διαδρομής ή καταχώρηση της διαδρομής σας
Αναζητήστε τη διαδρομή που επιθυμείτε από το Μενού Αναζήτηση για να βρείτε όλες τις σχετικές προσφορές που είναι καταχωρημένες στη βάση συνοδήγησης. Όταν βρείτε τη διαδρομή που ταιριάζει καλύτερα στον προορισμό σας, ελάτε σε επικοινωνία με τον οδηγό. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό σύστημα αλληλογραφίας και στη συνέχεια τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Αν θέλετε να προσφέρετε εσείς ο ίδιος μία διαδρομή, πρέπει πρώτα να γίνετε μέλος στην κοινότητά μας από το Μενού Εγγραφή. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Μπορείτε ακόμα να εγγραφείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook, αρκεί να πατήσετε στο κουμπί 'Σύνδεση μέσω Facebook'. Στη συνέχεια, από το Μενού Καταχώρηση μπορείτε να καταχωρήσετε τη διαδρομή σας. Μεταγενέστερες αλλαγές (διαγραφή της διαδρομής, αλλαγή της ώρας αναχώρησης κ.α.) μπορείτε να κάνετε από το Μενού 'Ο λογαριασμός μου: Καταχωρήσεις'.


Συμφωνία σημείου συνάντησης και συμμετοχή στα καύσιμα
Συνοδηγός: Πριν την αναχώρηση συμφωνείτε με τον οδηγό τις πιο σημαντικές πληροφορίες όπως το σημείο συνάντησης και τη συμμετοχή σας στο κόστος της διαδρομής.

Οδηγός: Οι ενδιαφερόμενοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω e-mail. Εσείς καθορίζετε το σημείο συνάντησης και τη συμμετοχή στο κόστος. Για τον υπολογισμό της συμμετοχής αυτής μπορείτε να βρείτε βοήθεια στις Συχνές ερωτήσεις.


Εξοικονόμηση χρημάτων και CO2
Μέσω μιας συνοδήγησης εξοικονομείτε χρήματα αλλά προστατεύετε και το περιβάλλον. Για παράδειγμα μια διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη (504 χλμ) κοστίζει (ανάλογα με τον τύπο και την κατανάλωση του κάθε αυτοκινήτου) περίπου 150€ (με διόδια) χωρίς να ληφθεί υπόψιν το κόστος της απόσβεσης, της ασφάλειας, των τελών κυκλοφορίας, των επισκευών κτλ. Όταν όμως ταξιδεύετε με 2 συνοδηγούς οι οποίοι πληρώνουν 50 € ο καθένας, τότε ως οδηγός εξοικονομείτε 67% του συνολικού κόστους της διαδρομής και οι συνοδηγοί σας ταξιδεύουν με την άνεση του αυτοκινήτου και πιο οικονομικά από ότι θα ταξίδευαν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και καλό σας ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: