Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

10 λόγοι για να δείτε ρευματολόγο


28-08-2012 στις 19:00Σχόλια κλειστά

Αν κάποιοι πόνοι στις αρθρώσεις επιμένουν εδώ και καιρό, μάλλον ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Δείτε, ποιοι είναι οι 10 λόγοι που θα πρέπει να σας οδηγήσουν σε ρευματολόγο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ρευματολογίας…
Τον Μάιο του 2009 το Αμερικανικό Κολλέγιο Ρευματολογίας με ανακοίνωσή του τόνισε την ανάγκη για να δει κανείς ρευματολόγο, αν παρουσιάζει:
1. Αρθραλγία (πόνος στις αρθρώσεις)
2. Αρθρίτιδα
3. Αρθρίτιδα που συνοδεύεται από φλεγμονή στα μάτια
4. Αρθρίτιδα που συνοδεύεται από εξάνθημα στο δέρμα
5. Αρθρίτιδα που συνοδεύεται από πόνο στη μέση
6. Δυσκαμψία στο σώμα ή τις αρθρώσεις
7. Πόνους στον αυχένα, στο θώρακα, στη μέση ή στη λεκάνη
8. Πόνο στις αρθρώσεις που να είναι έντονοι ή να επιμένουν για διάστημα μερικών ημερών
9. Πόνο στους μυς που να είναι έντονοι ή να επιμένουν για διάστημα μερικών ημερών
10. Πόνο στα οστά που να είναι έντονοι ή να επιμένουν για διάστημα μερικών ημερών.
Πώς αντιμετωπίζονται οι ρευματοπάθειες;
Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν ρευματικά νοσήματα. Τα ρευματικά ή ρευματολογικά νοσήματα είναι γνωστά και ως ρευματοπάθειες.
Υπάρχουν περισσότερα από 100 ρευματικά νοσήματα.
Η αρθρίτιδα, δηλαδή η φλεγμονή της άρθρωσης,είναι κοινό σύμπτωμα των ρευματικών νοσημάτων όμως δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό των ρευματοπαθειών.
Οι αρθρώσεις, οι μυς, οι τένοντες, τα οστά, τα μάτια, το στόμα, η μύτη, τα αυτιά, το δέρμα, τα νύχια, η καρδιά, οι πνεύμονες, τα νεφρά, ο οισοφάγος, το έντερο, το ήπαρ, τα νεύρα, ο εγκέφαλος και άλλα συστήματα του οργανισμού μπορεί αν προσβληθούν.
Ο ρευματολόγος είναι ο ειδικός στο να διερευνήσει και θα διαγνώσει τις ρευματοπάθειες και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία με βάση τα αποδεδειγμένα ιατρικά δεδομένα.
Η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των ρευματολογικών νοσημάτων είναι σημαντική στο να προληφθούν οι επιπλοκές αυτών των νοσημάτων.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: