Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Απόσυρση τσιπς καλαμποκιού από τον ΕΦΕΤ

Λόγω αλλεργιογόνων ουσιών

Σε άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του προϊόντος τσιπς καλαμποκιού, με την ονομασία «Amaizin Chilli Cornrolls», προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από ενημέρωσή του, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει ίχνη σόγιας, αλλεργιογόνο συστατικό, το οποίο δεν αναφέρεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν παρήχθη στην Ολλανδία και διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω της επιχείρησης "ΣΕΒΙΣΕ ΑΕ", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία "Amaizin Chilli Cornrolls" (στα ελληνικά "Τορτίγια Ρολς με Τσίλι ΒΙΟ"), σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας 30195-0331 και ημερομηνία λήξης 14/04/2011. Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα είναι 140 συσκευασίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και απευθύνεται προτροπή στους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί σε σόγια, να μην το καταναλώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: