Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αποτελεσματικό συμπλήρωμα ασβεστίου.

Ένα συμπλήρωμα ασβεστίου που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.


Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία που έχει ανάγκη το σώμα μας. Μαζί με το φωσφόρο και κάποια άλλα στοιχεία είναι απαραίτητο για να έχουμε δυνατά οστά και δόντια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο της ανάπτυξης, οπότε τα παιδιά, οι έγκυες και όσες γυναίκες θηλάζουν καθώς και όσες είναι στην εμμηνόπαυση, έχουν ανάγκη από επιπλέον ασβέστιο.

Η οστεοπόρωση γίνεται εμφανής στους ηλικιωμένους, αλλά περισσότερο στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και ευθύνεται για πολλά κατάγματα.
Το ασβέστιο παίζει ρόλο επίσης στην καλή πήξη του αίματος και στο νευρικό παλμό. Είναι απαραίτητο στοιχείο στην έκκριση ινσουλίνης και χρειάζεται στην ρύθμιση των μυών.
Είναι ανάγκη να αναπληρώνεται το ασβέστιο που χάνεται καθημερινά μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.
Συνήθως συνιστούν να πίνουμε πολύ γάλα. Αυτό όμως δημιουργεί βλέννα στο σώμα και μπλοκάρει το σύστημα, ειδικά στους ηλικιωμένους. Το παρακάτω σκεύασμα είναι πολύ ωφέλιμο γιατί απορροφάται εύκολα χωρίς τέτοιες επιπτώσεις.
Πρόκειται για μια παλαιά συνταγή από την Κύπρο.

Αποτελεσματικό συμπλήρωμα ασβεστίου.

Σημείωση: είναι απαραίτητο όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν απολυμανθεί.

Πλύνετε με σαπούνι πολύ καλά τέσσερα αυγά. Για να απολυμανθούν τ' αυγά τα περνάμε με βαμβάκι βουτηγμένο σε ξύδι.
Τοποθετήστε τα προσεκτικά σ' ένα πλατύ γυάλινο βαζάκι κουζίνας με καπάκι. Καλύψτε τα αυγά με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, περασμένο από σουρωτήρι. Κλείστε το βαζάκι και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ~ 28 ώρες.
Το μείγμα αυτό θα αρχίσει να βγάζει καφέ φουσκάλες και να αφρίζει. Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε τις περισσότερες από τις φουσκάλες. Ανακινήστε μερικές φορές μέσα στην ημέρα το βαζάκι. Μετά από 24 ~ 28 ώρες το παρακεύασμα θα είναι έτοιμο. Μην αφήσετε το μείγμα περισσότερες ώρες, γιατί τα αυγά θα απορροφήσουν περισσότερο χυμό λεμονιού.
Βγάλτε τα αυγά προσεκτικά με ένα κουτάλι. Το κέλυφος θα έχει απορροφήσει το χυμό λεμονιού, γι αυτό πρέπει να βγάλετε τ' αυγά με προσοχή, για να μην σπάσει η μαλακή μεμβράνη που έχει απομείνει και σας χαλάσει το μείγμα. Τ' αυγά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά για ομελέτα.
Σουρώστε καλά το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο, σ' ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι.
Η χημική αντίδραση του κιτρικού οξέος του λεμονιού, έχει επιδράσει στο κέλυφος των αυγού, επιτρέποντας στο ασβέστιο να φύγει από το κέλυφος και συνδυαζόμενο με το χυμό του λεμονιού να μας δώσει κιτρικό ασβέστιο – κάτι που μπορεί να αξιοποιήσει το σώμα μας, αφού το ασβέστιο αυτό είναι εύκολα αφομοιώσιμο.
Το μείγμα αυτό θα παρέχει στο σώμα σας μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και επιπροσθέτως θα βελτιώσει το επίπεδο ενέργειάς σας. Υπάρχει μια σύνθετη βιοχημική διαδικασία στο σώμα που ονομάζεται κύκλος κιτρικού οξέος, όπου επενεργούν πολλές ουσίες, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενέργειας. Μέρος των κιτρικών αλάτων του μίγματος λεμονιού – αυγού παρεμβάλλεται στη διαδικασία αυτή.
Αυτή είναι μια θαυμάσια φυσική πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου καθώς και άλλων μετάλλων στην ισορροπία που συνδυάζει η φύση. Το μείγμα είναι ενεργό, καθώς ούτε τα αυγά ούτε το λεμόνι έχουν υποστεί θέρμανση.

Σημείωση: είναι απαραίτητο όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν απολυμανθεί.

Δοσολογία : ανακινήστε καλά πριν τη λήψη. Λαμβάνετε μια κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα με το γεύμα σας. 
Αυτοί που το έχουν ανάγκη μπορούν να διπλασιάσουν την ποσότητα, το μείγμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός δεκαπέντε ημερών.

Μια παραλλαγή της συνταγής από τη Λιθουανία.
Προσθέτουμε στο μείγμα, αρκετό μέλι και λίγο κονιάκ, το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα μήνα και το κουνάμε καθημερινά.
Το μείγμα αυτό ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ιδιαίτερα καλό για κρυολογήματα και προβλήματα πνευμόνων.

Δοσολογία : μία κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: