Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πόσο νερό μπορεί να αντέξει ο οργανισμός;


Template

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
Ad: Ταξιδέψτε στην Ελλάδα από 33€ με όλους τους φόρους με την Aegean!

C56422AE2C5F0ADDE4C17FD12E3A4224Από τις πιο υγιείς διατροφικές συνήθειες είναι η συχνή κατανάλωση νερού. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο οργανισμός πρέπει να ενυδατώνεται συχνά για να διατηρήσει την ισορροπία του. Όμως πόσο πολύ νερό μπορεί ένας άνθρωπος να πιει;




Κοτόπουλο με λαχανικά : Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο!

1D14E137C7F0A5AA80C2701A52E30044Ξυπνάτε το πρωί και σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε το μεσημέρι, όμως έχετε «στερέψει» από ιδέες;
Τότε αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.




Το σεξ κάνει καλό σε μυς, καρδιά και οστά!

0A424BE008FB65740EB1B3C496F2E52EΕυεργετικός φαίνεται ότι είναι ο έρωτας για την υγεία των ανθρώπων. Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο… άθλημα και ανακάλυψαν και οφέλη που δεν είναι και τόσο γνωστά.
Το ότι κατά τη διάρκεια του σεξ χάνονται πολλές θερμίδες είναι λίγο πολύ γνωστό. Γνωρίζατε όμως πόσο καλό κάνει ο έρωτας στα στην καρδιά, στα οστά και στους μυς μας;



Βρήκαν γιατί καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά

Souvlakia2Όποιος έχει απλώσει το χέρι του σε μια σοκολάτα ή σε ένα παγωτό όταν νιώθει στεναχωρημένος, ξέρει καλά πόσο καλύτερα μπορούν να τον κάνουν να αισθανθεί. Τώρα, επιστήμονες απέδειξαν πως το «φαγητό για παρηγοριά» όντως είναι αποτελεσματικό.
Όπως διαπίστωσαν, τα λίπη δρουν σε μοριακό επίπεδο για να βελτιώσουν την ψυχική διάθεση – και αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι οδεύουν προς την παχυσαρκία για να αντιμετωπίσουν τις πίκρες της ζωής τους.


Γιατί πρέπει να μασάμε κάθε μπουκιά… 40 φορές

Fagito gynaika makaroniaΑν θέλετε να αδυνατίσετε, φροντίστε να μασάτε κάθε σας μπουκιά όσο περισσότερο μπορείτε. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όσοι μασούν κάθε μπουκιά 40 φορές τρώνε κατά 12% λιγότερο φαγητό απ' ό,τι όσοι τη μασούν 15 φορές.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παρατεταμένη μάσηση αποτρέπει την υπερκατανάλωση φαγητού, επειδή παρέχει στον εγκέφαλο περισσότερη ώρα να αντιληφθεί πως χορτάσαμε. Επιπλέον, φαίνεται πως μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης – της ορμόνης της πείνας, η οποία κυκλοφορεί στο πεπτικό σύστημα.


Τα μυστήρια σημάδια του ήλιου στο δέρμα

Hlios zevgari orizontiaΒρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ταυτοχρόνως στην καρδιά της εποχής που θέλει πολλούς να βγάζουν ένα μυστηριώδες δερματικό εξάνθημα για το οποίο δεν έχουν ιδέα πού οφείλεται.
Το εξάνθημα αυτό συχνά αποτελεί επακόλουθο μιας αντίδρασης φωτοευαισθησίας – μια φωτοδερματίτιδα δηλαδή, η οποία οφείλεται στην αλληλεπίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας Α (UVA) του ηλίου με ένα φάρμακο, άρωμα ή άλλη ουσία, κατά τη δερματολόγο δρα Ντέμπρα Σ. Σαρνόφ, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Καρκίνου του Δέρματος (SCF) των ΗΠΑ.


«Ασπίδα» τα σταφύλια για το δέρμα

fagito stafyliΑν θέλετε να έχετε λαμπερό δέρμα, φροντίστε να βάλετε τα σταφύλια στη διατροφή σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ μπορεί να προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος.
Τα οφέλη αυτά προέρχονται από ορισμένες ουσίες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται πως προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που τους προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ηλίου – η κύρια, περιβαλλοντική αιτία καρκίνου του δέρματος.


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από το ifitness.gr παρακαλούμε κάντε click εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια: