Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ


 
Παρασκευή, 27 Μαίου 2011 09:11
Το αμφιλεγόμενο και δυνητικά θανατηφόρο εμβόλιο της νόσου του άνθρακα, μπορεί να  δοκιμαστεί πρώτα, στα παιδιά των ΗΠΑ, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο.
Αν και έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες, που σχετίζονται με το εμβόλιο, μεταξύ των ενήλικων ατόμων, που το έχουν δοκιμάσει, όπως αναπηρίας και ακόμη και θάνατοι, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (DHHS) διερευνά τη δυνατότητα δοκιμών του εμβολίου, σε παιδιά!

Το Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο "Biodefense", έχει υποβάλει αξιολόγηση των θεμάτων ασφάλειας που σχετίζονται με τη δοκιμή του εμβολίου άνθρακα, στα παιδιά, ωστόσο, η δυνατότητα των παιδιατρικών δοκιμών του εμβολίου αγνοεί τους κινδύνους του εμβολίου, αν και ξέρει πως θέματα δοκιμής εμβολίων, "στοιχειώνουν" τις αμερικανικές υπηρεσίες υγείας για πάνω από έναν αιώνα.

Ακόμα και κατά το 2001, όταν οι επιστολές που περιείχαν άνθρακα, είχαν ταχυδρομηθεί σε πολλούς ηγέτες του Κογκρέσου, αυξάνοντας τους εθνικούς φόβους, μετά την 11/9, τότε στέλεχος της Γερουσίας, είχε πει στο CNN:
"Υπάρχουν πραγματικά και δυνητικά σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο και όποιος επιλέγει να το λάνβει, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εκτίθεται σε κινδύνους. Υπάρχουν πολλές παρενέργειες".

Η ιστορία των ιατρικών δοκιμών, εμπεριέχει, συχνά, ένα ίχνος ρατσισμού και οπορτουνισμού, καθώς οι αξιωματούχοι Υγείας επιλέγουν ανθρώπους με λιγότερη εκπαίδευση και λιγότερες επιλογές, για να γίνουν -ακούσια- πειραματόζωα, σε ιατρικά πειράματα δήθεν στο όνομα της επιστημονικής προόδου.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος θεωρητικός της συνωμοσίας ή καθηγητής ιστορίας, για να έχει ακούσει για τα περιβόητα πειράματα Tuskegee, που γίνονταν για χρόνια, κατά τα οποία η Υπηρεσία Αμερικανικής Δημόσιας Υγείας παρακρατούσαν άτομα, που έπασχαν από σύφιλη και -ιδίως μαύρους- άνδρες, για τη μέτρηση των επιπτώσεων της νόσου.

Τον Οκτώβριο του 2010, ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη από τη Γουατεμάλα για τις δοκιμές, που γίνονταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν πόρνες, για να μολύνουν -εσκεμμένα- 700 κρατουμένους, στρατιώτες και οι ασθενείς με συναισθηματικά και ψυχικά προβλήματα.
 Επιλογή : ΚΒ


Δεν υπάρχουν σχόλια: