Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πως να εξοικονομήσετε βενζίνη...

Στις μέρες αυτές που η βενζίνη έχει φτάσει σε τιμές που... καίνε, λέω να σας πω 2-3 πραγματάκια που μπορείτε να κάνετε για να καίτε λιγότερη βενζίνη.

1. Μην πατάτε τόσο πολύ το φρένο: Το ξέρετε οτι αν πατάτε συνέχεια φρένο, μειώνοντας συνεχώς την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας καίτε περισσότερο; Το αμάξι κάθε φορά που επιταχύνει χρησιμοποιεί περισσότερη βενζίνη απο οταν απλώς τρέχει. Επομένως: Την επόμενη φορά, αφήστε το γκάζι και αφήστε το αμάξι να μειώσει μόνο του ταχύτητα και φρενάρετε μόνο οταν πραγματικά χρειάζεται. Έτσι γλιτώνετε περίπου 10-25% βενζίνης!

2. Βάζετε βενζίνη το πρωί: Η βενζίνη με την ζέστη διαστέλλεται και ενώ για παράδειγμα εσείς πληρώνετε για 20 λίτρα, βάζετε 18! Έτσι λοιπόν οι πρωινές ώρες που είναι και οι πιο δροσερές είναι οι καλύτερες ώρες. Τουλάχιστον θα βάζετε όση βενζίνη πρέπει και όχι όση σας επιτρέπει η ζέστη!

3. Ψάξτε για το φθηνότερο πρατήριο: Γιατι να πηγαίνετε στο πρατήριο που είναι 2 λεπτά απο το σπίτι σας αλλα έχει την βενζίνη πανάκριβη; Πηγαίντε λίγο παρακάτω ή στον δρόμο για την δουλειά ή την έξοδο ψάξτε να βρείτε ένα φθηνότερο που θα σας συμφέρει. Έτσι πάτε στην δουλειά σας και δεν χαλάτε βενζίνη ψάχνοντας για διάφορα πρατήρια.

4. Αδειάστε το πορτ-μπαγκαζ απο άχρηστα πράγματα: Όσο περισσότερο το βάρος στο αμάξι τοση περισσότερη βενζίνη καίει.

5. Μην τρέχετε: Όταν θέλετε να κάνετε οικόνομία στην βενζίνη, πολύ απλά δεν πρέπει να τρέχετε. Είναι γεγονός οτι με ταχύτητες των 70-80 χιλιομέτρων ανα ώρα κάνετε περισσότερη οικόνομια (γύρω στο 20%) απο ότι αν πηγαίνατε με 100-120. Ίσως τα όρια ταχύτητας δεν τίθονται μόνο για την οδηγική σας ασφάλεια, αλλά και επειδή χάρη σ'αυτά μπορεί να γλιτώσετε λίγη βενζίνη!
Πηγή cleverspending.gr


Σίγουρα όμως θα γλυτώσετε βενζίνη με το FUELCAT

Δεν υπάρχουν σχόλια: