Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μην πετάξεις τη στάχτη από το τζάκι...

Μην πετάξεις τη στάχτη από το τζάκι. Δες πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις!


Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι! Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και ....
φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη! Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή... σκουπίδι. Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά! Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται! Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη! 


Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης. Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες. Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε! Χρήσεις της στάχτης 
1. Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.
2. Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και: καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα. 
3. Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού. 4. Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας. 
5. Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά. 
6. Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών. 
7. Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί. 
8. Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται. 
9. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους. 
10. Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση. 
11. Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά. 
12. Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες. 
13. Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα. 
 14. Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια! 
15. Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα. 
16. Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό. 
 17. Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως. 
18. Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική. 
 19. Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας. 
20. Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη. Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού. Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί. 
 21. Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας. 
22. Φίλτρο Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο. 
23. Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό. 24. Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό. 
25. Αφύγρανση Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ. 
 26. Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της. 
27. Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση. 
28. Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα. Διαλύουμε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.  
29.Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα για πολλές μέρες έως και χρόνια! Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε. 30. Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά. Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλες χρήσεις που δεν ανακάλυψα ακόμα!!! 


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΜΠΥΡΑ... ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ...

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε  τις θέσεις εργασίας σας  και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
12 Αλλαγές που μπορούν να σώσουν την οικονομία,   δηλ. "το κεφάλι μας"!          
1.        Αντί  για  ΤΥΡΙ gouda  (αγευστο) ψωνίστε  Λογάδι Ηπείρου  ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2.        Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle , Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικα ελληνικά  : ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ   και ΜΟΝΟ αυτα !!!!        
3.        Αντί για  Coca  Cola  Pepsi  Cola    αγοράστε  ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux,   Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικα, αλλα αν πίνετε,  προτιμήστε ΜΟΝΟ  ελληνικα !!!!!)
4.        Αντί για  ΜΠΥΡΑ Heineken , Amstel  κλπ κλπ, αγοράστε Kraft , ΦΙΞΒεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!) .
5.        Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco  που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια   Μ έ λ ι σ σ α .    Ειναι εξαιρετικα  και τα καλύτερα απο όλα  (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6.        Αντί για .. προσούτο ,  αγοράστε μόνο ελληνικά  ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ .
7.        Αντί  για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ  Δανίας , αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια  (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπο ς, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8.        Αντί για  ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl  αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ,   ΜΕΒΓΑΛ ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ,  κλπ κλπ  μονο ελληνικα
9.        Αντί για  ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ.,  αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασι ά, που είναι και απίθανα !!!! .
10.    Αντί για  ΣΟΚOΛΑΤΕΣ Nestle , αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες  (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να  σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική) . Ο Παυλίδης, δυστυχως, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!!  δεν χρειάζεται να στηρίζουμε  Γαλλικες επιχειρήσεις !!!
11.    Αντί για  ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός  Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα   και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!! 
12.    Αντί για  ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ . Η ΚΟΨ'ΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!

Δείτε τις επιπτώσεις τους : 
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών : 
 
1.        Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2.        Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές,  Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση απο ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3.        Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε  70%  των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών  που εκτος του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές  Παραγωγές ειδικά σε  τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1.        Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
2.        Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά  500.000 ευρώ
3.        Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με  περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!  Ή πιο απλά , Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊ όντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον !!!
4.        Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες  θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας !!           

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :  

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ(μαλιστα απ οτι λεγεται, δεν απέλυσε κανεναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλα και  απορρόφησε και τους υπλλήλους γνωστης αλυσσίδας σουπερ μαρκετ που  αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία  προϊόντων

στηριξ' τε   ΤΑ  ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζια  της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυα απο ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!! 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ  ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ,  ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ  ΔΙΑΦΟΡΑ  ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!!  ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ  ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,
σκεφτείτε ότι
ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη
ή
την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων .
  Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους  καλοθελητές  !!! 

         
  Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - οχι απο το ονομα μονο, , αλλα και
από τον αριθμό
στο BAR CODE...


     
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ:
ΑΠΟ 520
π.χ. || 20 1287 || 470868 || >
που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της
Sanitas A.E.
που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ 
 
Συμφέρει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Επιλογή : Δημήτρης

Προσοχή! Δηλητηριώδη λεμόνια Αργεντινής

Προσοχή! Δηλητηριώδη λεμόνια Αργεντινής κατακλύζουν την ελληνική αγορά!

tn_copy

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία “tiabendazole” που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.
Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα… σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!
Το CretePlus.gr δημοσιεύει την φωτογραφία ντοκουμέντο που ελήφθη την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.
Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…
Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.
Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πώς είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.
Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου ‘tiabendazole’.Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι … ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε… το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! Διαβάστε προσεκτικά το Αγγλικό Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiabendazole
Safety
The substance appears to have a slight toxicity in higher doses, with effects such as liver and intestinal disorders at high exposure in test animals (just below LD50 level).[citation needed] Some reproductive disorders and decreasing weaning weight have been observed, also at high exposure. Effects on humans from use as a drug include nausea, vomiting, loss of appetite, diarrhea, dizziness, drowsiness, or headache; very rarely also ringing in the ears, vision changes, stomach pain, yellowing eyes and skin, dark urine, fever, fatigue, increased thirst and change in the amount of urine.[citation needed] No mutagenic or carcinogenic effects have been shown.
spirospero.gr
Πηγή: http://anti-ntp.net
Επιλογή: Δημήτρης

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟ ΧΗΜΙΚΑ ΓΙΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

 
Επειδή κάποιοι μου έστειλαν αμφισβητήσεις για τους ψεκασμούς, πάρτε τους!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟΥ ΧΗΜΙΚΑ ΓΙΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
Μεγάλο θέμα με θερμούς υποστηρικτές και φανατικούς πολέμιους έχει δημιουργηθεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς... Μας ψεκάζουν με ειδικά χημικά για να καταστείλουν την οργή μας, βροντοφωνάζουν οι υποστηρικτές, σενάρια επιστημονικής φαντασίας με απλά καυσαέρια αεροσκαφών λένε οι πολέμιοι...

Το θέμα γιγαντώνεται ακόμη περισσότερα από τη σιωπή της κυβέρνησης, καθώς επίσημη απάντηση ή διάψευση όλων αυτών των σεναρίων δεν υπάρχει. Σοβαροί επιστήμονες, όπως ο ερευνητής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ Νίκος Κατσαρός, αφήνουν να εννοηθεί ότι κάτι... γίνεται και οι κυβερνητικοί το καλύπτουν...















  Επιλογή : Γιώργος Β.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μύθοι και αλήθειες για την διατροφή και το αδυνάτισμα

"Οι γρήγορες και απαιτητικές δίαιτες δεν φέρνουν αποτέλεσμα ή το αποτέλεσμα είναι προσωρινό"
Οι απαιτητικές δίαιτες που "απαγορεύουν" εντελώς κάποιες κατηγορίες τροφίμων μπορεί αρχικά να δείχνουν ότι έχουν αποτέλεσμα αλλά μακροπρόθεσμα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλά και μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία. Αυτό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι κουράζονται γρήγορα από τις "απαγορεύσεις" αλλά και οι δίαιτες αυτού του τύπου δεν παρέχουν στο σώμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. 
Καλό είναι λοιπόν αν αποφασίσουμε να χάσουμε βάρος να διαλέξουμε μια διατροφή με την οποία θα έχουμε μια μικρή απώλεια βάρους ανά εβδομάδα, κάνοντας σωστή επιλογή τροφίμων με μετριες διατροφικές μερίδες σε συνδυασμό φυσικά με καθημερινή σωματική άσκηση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος και να το κρατήσετε μακριά όπως επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο για την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 και καρδιολογικών προβλημάτων.

"Ορισμένα τρόφιμα, όπως π.χ. το γκρέιπ-φρουτ, το σέλινο, ή σούπα λάχανο, βοηθούν να κάψετε λίπος και να σας κάνουν να χάσετε βάρος"
Η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να κάψουν λίπος. Ορισμένα τρόφιμα (πχ με καφεΐνη) μπορεί να επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας (τον τρόπο δηλαδή που το σώμα σας χρησιμοποιεί την ενέργεια) για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δεν προκαλούν την απώλεια βάρους.
Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνετε και να είστε σωματικά πιο δραστήριοι.

"Τα φυσικά ή τα φυτικά προϊόντα απώλειας βάρους είναι ασφαλή και αποτελεσματικά"
Ένα προϊόν απώλειας βάρους που ισχυρίζεται ότι είναι "φυσικό" ή "φυτικό" δεν είναι απαραιτήτως ασφαλές καθώς τα προϊόντα αυτά πολλές φορές δεν είναι εγκεκριμένα ή δεν είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι δουλεύουν. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν ουσίες επικίνδυνες για την υγεία σας και δεν πρέπει να το ρισκάρετε. Στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένα εγκεκριμένα προϊόντα για αδυνάτισμα τα οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων και χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή και μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις παχυσαρκίας.
Μιλήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν απώλειας βάρους και ακούστε την γνώμη του. ΜΗΝ ρισκάρετε την υγεία σας με προϊόντα που δεν είναι εγκεκριμένα, είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προέλευσης και απλά υπόσχονται αδυνάτισμα δια μαγείας. ΔΕΝ υπάρχουν μαγικά χάπια.

"Μπορώ να αδυνατίσω και να τρώω ότι θέλω"
Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει απλά να χρησιμοποιήσετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε. Είναι δυνατόν να τρώτε από όλα τα είδη των τροφίμων και να χάσετε βάρος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περιορίσετε τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε κάθε μέρα ή / και να αυξήσετε την καθημερινή σωματική σας δραστηριότητα. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερες ποσότητες φαγητού και να επιλέξετε τρόφιμα που είναι χαμηλά σε θερμίδες.

"Τα προϊόντα που είναι -light- με βοηθούν να χάσω βάρος"
Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα λιπαρά ή τη ζάχαρη που έχει ένα προϊόν με τις θερμίδες. Με την ένδειξη "light" εννοούν ότι το συγκεκριμένο προϊον έχει χαμηλά λιπαρά (ή και καθόλου) ή δεν ότι δεν περιέχει ζάχαρη. Αν δείτε τον πίνακα με τις θερμίδες του προϊόντος θα διαπιστώσετε πως light ΔΕΝ σημαίνει και λίγες θερμίδες!

"Οι ξηροί καρποί παχαίνουν και δεν πρέπει να τους τρώμε γιατί θα παχύνουμε"
Σε μικρές ποσότητες, οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσια σε θερμίδες και λίπος αλλά οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν υγιή λίπη που δεν φράζουν τις αρτηρίες. Επίσης Οι ξηροί καρποί είναι καλές πηγές πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών και ανόργανων συστατικών. Απολαύστε λοιπόν μικρές μερίδες ξηρών καρπών. Το 1/3 φλιτζάνι με ξηρούς καρπούς έχει περίπου 270 θερμίδες. 

"Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι κακή για την υγεία μας και καθιστά πιο δύσκολη την απώλεια βάρος"
Η κατανάλωση άπαχου κρέατος σε μικρές ποσότητες μπορεί να είναι μέρος ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής. Το κόκκινο κρέας, το χοιρινό, κοτόπουλο και τα ψάρια περιέχουν χοληστερόλη και κορεσμένο λίπος αλλά περιέχουν, επίσης, υγιείς θρεπτικές ουσίες όπως πρωτεΐνες, σίδηρος και ψευδάργυρος. Επιλέξτε λοιπόν αυτά που είναι χαμηλά σε λίπος και καθαρίστε όλα τα ορατά λίπη πρίν τα μαγειρέψετε. Φυσικά θα πρέπει να δώσετε και τη δέουσα προσοχή στο μέγεθος της μερίδας.

"Μαργαρίνη αντί για βούτυρο"
Οι μαργαρίνες δεν είναι πάντα μια καλύτερη επιλογή καθώς συνήθως περιέχουν ακριβώς όσο λίπος αλλά και θερμίδες έχει και το βούτυρο και έτσι δεν προσφέρουν κανένα πλεονέκτημα στο αδυνάτισμα. Ακόμα χειρότερα, μπορεί επίσης να περιέχουν φυτικά υδρογονωμένα έλαια, τα οποία δημιουργούν τα "τρανς λιπαρά" τα οποία είναι εξίσου βλαβερά με τα κορεσμένα λιπαρά.


Πηγή: http://www.diet4all.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα

Καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα των Zara, Calvin Klein, Levi's, Li Ning

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες για την εμφάνιση καρκίνων και ορμονικών διαταραχών εντόπισε η Greenpeace σε προϊόντα μεγάλων κατασκευαστών ενδυμάτων, όπως οι Zara, Calvin Klein, Levi's και Li Ning.

Καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα των Zara, Calvin Klein, Levi's, Li Ning

Η Greenpeace είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια του έτους δείγματα ενδυμάτων από είκοσι μάρκες, τα οποία πωλούνται σε 29 χώρες και περιφέρειες του κόσμου. Επρόκειτο για παντελόνια, μπλουζάκια, εσώρουχα και φορέματα κατασκευασμένα κυρίως στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Στη συνέχεια υπέβαλε τα υφάσματα σε αναλύσεις.
Σύμφωνα με την έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, «περίπου στα δύο τρίτα των 141 δειγμάτων εντοπίσθηκαν αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE)». Επίσης, μερικά ρούχα έφεραν φθαλάτες ή βαφές που περιείχαν καρκινογόνες αμίνες.
Οι αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE) είναι χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά ως απορρυπαντικά σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και στην παραγωγή φυσικών και συνθετικών υφασμάτων. Κατά τη διάσπασή τους παράγεται νονυλφενόλη (NP), ένα πολύ τοξικό υποπροϊόν που αναστέλλει στον οργανισμό την παραγωγή των ορμονών.
Οι μάρκες που βρίσκονται στο στόχαστρο «είναι τεράστιοι παίκτες στη βιομηχανία της μόδας, μόνον η Zara παράγει 850 εκατομμύρια ενδύματα το χρόνο. Μπορεί κανείς να φανταστεί την έκταση του χημικού αποτυπώματος που αφήνει στον πλανήτη, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα όπου κατασκευάζονται πολλά από αυτά τα προϊόντα», υπογραμμίζει η Greenpeace.

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/254613/karkinogones-oysies-se-royha-ton-zara--calvin-klein--levi-s--li-ning#ixzz2Cnuy4g8u
Επιλογή: Εφη Κ.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΩΜΕ ΨΕΜΑΤΑ

Μήπως τρώμε ρύζι με ανθρώπινα γονίδια, σολομό με γονίδια σκορπιού, παγωτό με καρκίνο;
Ξέρετε ότι κάποιοι από εσάς ποτέ στη ζωή σας δεν έχετε φάει αληθινό κρέας, αλλά το κρέας που παίρνει γεύση και χρώμα από τα χημικά;
Γνωρίζετε ότι το DNA σας μεταλλάσσεται μέρα με την ημέρα ακόμη και από τα απλά ανθρακούχα ποτά;
Αν είμαστε ό,τι τρώμε, τότε τί στα αλήθεια είμαστε;
Μήπως είμαστε μερικά κιλά συντηρητικών, γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, καρκίνων και ασθενειών;
Μήπως τελικά είμαστε πειραματόζωα στο μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα του κόσμου, στο όνομα του κέρδους;
Δεν υπάρχουν διατροφικά σκάνδαλα. Η διατροφή μας είναι το σκάνδαλο.

 
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για τον εφιάλτη που γεμίζει τα πιάτα μας.



Ποια δημητριακά είναι "ύποπτα" για το μεταλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto





Μέχρι τώρα, σχεδόν ο καθένας που ενδιαφέρεται για την υγιή διαβίωση του, πρέπει να είναι ενήμερος για την πρόσφατη έρευνα που συνδέει το ΓΤΟ καλαμπόκι της Monsanto με τους καρκινικούς όγκους και την αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η νέα έρευνα που εξαπλώνεται σαν φωτιά και επιδιώκει την επισήμανση το ΓΤΟ σε τρόφιμα - αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει τίποτα για τα καθημερινά τρόφιμα που πωλούνται στα μανάβικα που είναι απο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto (ΓΤ καλαμπόκι). Ποια τρόφιμα είναι πιο πιθανό να περιέχουν ΓΤ καλαμποκιού της Monsanto; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, επισκεφθήκαμε ένα τοπικό μπακάλικο στο Ώστιν του Τέξας και αγοράσαμε 10 δημητριακά για πρωινό που έγιναν με υψηλά επίπεδα του μη-οργανικού καλαμποκιού.

Σύμφωνα με το Κέντρο για την ασφάλεια των τροφίμων , το 85% του καλαμποκιού που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γενετικά τροποποιημένα. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το καλαμπόκι-σιτηρά που χρησιμοποιούν μη βιολογικό καλαμπόκι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα 10 πιο δημοφιλή δημητριακά για πρωινό που το πιο πιθανό είναι να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto. Για την ιστορία, κανένα από αυτά τα δημητριακά δεν ισχυρίζονται ότι είναι χωρίς ΓΤΟ, ούτε αν είναι φτιαγμένα με βιολογικό καλαμπόκι. Το ακριβές περιεχόμενο των ΓΤΟ αυτών των δημητριακών παραμένει ένα μυστήριο, ακριβώς επειδή οι κατασκευαστές αυτών των δημητριακών αρνούνται να στιγματιστούν για το περιεχόμενό τους σε ΓΤΟ. Αυτή η έλλειψη πλήρης αποκάλυψης από τις βιομηχανίες τροφίμων υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για ένα νόμο που θα επιβάλλει τη σήμανση έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πέρνουν μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Νομική σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι τα σιτηρά αυτά θα προκαλέσουν καρκινικούς όγκους που θα αναπτυχθούν στο σώμα σας ή ότι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία σας.Τα 10 δημοφιλή δημητριακά για πρωινό που πιθανόν να περιέχουν ΓΤ καλαμπόκι της Monsanto














Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι αρουραίοι τρέφονται με αυτό ακριβώς το ίδιο καλαμπόκι της Monsanto GM και αναπτύχθηκαν σοκαριστικά μεγάλοι όγκοι καρκίνου.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τη γαλλική ερευνητική ομάδα, και δείχνει μεγάλους καρκινικούς όγκους με έντονα αυξημένο κίνδυνο σε αρουραίους που τρέφονται κατα τη "διάρκεια της ζωής τους " με GM καλαμπόκι της Monsanto, όπως φαίνεται παρακάτω και σύμφωνα με τη μελέτη, το 70% των θηλυκών πέθαναν πρόωρα και παρουσίασαν σημαντική βλάβη στο συκώτι, τα νεφρά και άλλα όργανα.



ΠΗΓΕΣ:www.peramatozoa.net , και http://www.staparaskinia.gr/2012/09/monsanto_30.html#ixzz288BkrmfU
____________________________________________________________________

Η διατροφή μας  είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ. Αν θέλουμε να  έχουμε ΕΜΕΙΣ την ευθύνη  της ζωής μας, πρέπι πρώτα από όλα να ξέρουμε τι τρώμε . Να είμαστε ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.
Προσοχή στις ετικέτες, προσοχή στο περιεχόμενο των τροφών, προσοχή στο τι γράφετε, και με τι  τρόπο.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
-Μπορείτε να κάνετε πολλά. Πρώτα από όλα, διαδώστε αυτό το άρθρο.Κοινοποιήστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε.Με email, μέσω των κοινωνικών μέσων  (Facebook,Twitter,blog) που χρησιμοποιείτε.Ενημερώστε του φίλους σας και γνωστούς σας για αυτό το περιεχόμενο, τις εταιρίες και τα προϊόντα που αναφέρονται.
- Γίνετε αναγνώστες σε αυτό το blog.Γραφτείτε στην αριστερή στήλη (εκεί που λέει Γίνετε Αναγνώστες). Επίσης παρακολουθήστε λαμβάνοντας ε ενημερώσεις στο email σας (στην αριστερή στήλη εκεί που λέει Ενημέρωση στο email σας, γράψτε το  email σας)


  - Συμμετάσχετε: Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο μας για τις δράσεις του Ιδρύματος Dr.Rath στην Ελλάδα. Απαντήστε πατώντας ΕΔΩ  . Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις μας.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη  ελληνική συμμαχία για τη ζωή και την υγεία
Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
Εθνικός Συντονιστής Ιδρύματος Υγείας Dr.Rath
  2110120386 
michail.mavrovouniotis @dr-rath-foundation.gr

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συσσίτια - Βοηθείστε και διαδώστε το!


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ( ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ) ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ
 
ΠΡΟΣOΧΗ!
Διαδώστε το παντού, (με κάθε μέσο : email, fax) και εκτυπώστε το και κολλήστε το στις κολόνες της γειτονιάς σας...υπάρχουν άνθρωποι που ΠEΙΝΑΝΕ...ελάτε στη θέση τους!!!

Δωρεάν Φαγητό.... ΑΤΤΙΚΗ
     1.   Αγ. Αικατερίνη, οδ. Κειριαδών - Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133. 2. Αγ. Αιμιλιανός οδ. Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091. 3. Αγ. Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689. 4. Αγ. Ανάργυροι, οδ. Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9930 817. 5. Αγ. Ανδρέας, οδ. Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686. 6. Αγ. Ανδρέας, οδ. Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193. 7. Αγ. Απόστολοι Τζιτζιφιών, οδ. Αγ. Αποστόλων 4, 176 75 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021. 8. Αγ. Αρτέμιος, οδ. Φιλολάου 165, 116 32 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125. 9. Αγ. Ασωμάτων, οδ. Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο, τηλ. 210-5240675. 10. Αγ. Βαρβάρα, οδ. Αγ. Βαρβάρας 85, 172 35 Δάφνη, τηλ. 210-9711661. 11. Αγ. Βασίλειος, Αγ. Βασιλείου 52, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9717890. 12. Αγ. Γεράσιμος, οδ. Αγ. Γερασίμου 30, 157 71 Άνω Ιλίσια, τηλ. 210-7793331. 13. Αγ. Γεώργιος, οδ. Πλάτωνος 51, 104 41 Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210- 5142658. 14. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη, 157 72 Ζωγράφου, τηλ. 210-7794925. 15. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου,113 61 Κυψέλη, τηλ. 210-8212667. 16. Αγ. Γεώργιος, οδ. Ευαγγελιστρίας 22,176 71 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562082. 17. Αγ. Γεώργιος, οδ. Μπαρμπάνου 61, 117 44 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9018408. 18. Αγ. Γλυκερία, οδ. Αγ. Γλυκερίας 13, 111 47 Γαλάτσι, τηλ. 210-2931523. 19. Αγ. Δημήτριος, οδ. Βασ. Κωνσταντίνου, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9712456. 20. Αγ. Ειρήνη, οδ. Αλκυόνης και Πανουργιά, 111 46 Γαλάτσι, τηλ. 210-2912426. 21. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αχαρνών 382, 111 43 Αχαρνών, τηλ. 210-2281754. 22. Αγ. Ελευθέριος οδ. Ι. Βαρβάκη 28, 114 74 Γκύζη, τηλ. 210-6427053. 23. Αγ. Ζώνη, οδ. Αγ. Ζώνης 27,112 56 Κυψέλη, τηλ. 210-8674250. 24. Αγ. Θεράπων, οδ. Γαλήνης 26, 157 73 Ζωγράφου, τηλ. 210-7706807. 25. Αγ. Θωμάς, οδ. Παπαδιαμαντοπούλου 115, 115 27 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7771533. 26. Αγ. Ιωάννης, οδ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 117, 117 44. Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9016 617. 27. Αγ. Ιωάννης Γαργαρέττας, οδ. Λ. Βεϊκου 17, 117 42 Αθήνα, τηλ. 210-9232940. 28. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 10, Ηλιούπολη, τηλ. 210- 9712 254. 29. Αγ. Κωνσταντίνος οδ. Λ. Λένορμαν 140, 104 44 Κολωνός, τηλ. 210-5112 669. 30. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου 8, 183 44 Μοσχάτο, τηλ. 210-4813570. 31. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, 104 37 Ομόνοια, τηλ. 210-5225139. 32. Αγ. Λουκάς οδ. Πατησίων 287, 11 144, Πατήσια, τηλ. 210-2281778. 33. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αλεξάνδρου Παναγούλη 2, 16 345, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9711 531. 34. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αγ. Μαρίνης 11 851 Θησείο, τηλ. 210-3463783. 35. Αγ. Μαρκέλλα, οδ. Σπ. Πάτση 87, 118 55 Βοτανικός, τηλ. 210-3463061. 36. Αγ. Μάρκου Ευγενικός, οδ. Αλεξ. Παπαναστασίου 48, 104 45, Πατήσια, τηλ. 210- 8310 629. 37. Αγ. Μαύρα και Τιμόθεος, οδ. Μαραθωνομάχων 1, 163 43 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9928744. 38. Αγ. Μελέτιος, Πλ. Αγ. Μελετίου, Σεπόλια, τηλ. 210-5128059. 39. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου, 104 46 Αχαρνών, τηλ. 210-8319385. 40. Αγ. Νικόλαος, οδ. Κ. Κοτζιά, 163 46 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9914540. 41. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 173, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9568969. 42. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ασκληπιού 38, 106 80 Πευκάκια, τηλ. 210- 3612449. 43. Αγ. Νικόλαος, οδ. Δυοβουνιώτου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210- 9228323. 44. Αγ. Πάντες, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 90, 176 76 Καλλιθέα, τηλ. 210-956205. 45. Αγ. Παρασκευή, Πλ. Αγ. Παρασκευής, 153 42 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6526818. 46. Αγ. Παρασκευή, οδ. Κυπρίων Ηρώων και Μαραμβέλια, 163 41 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9922 666. 47. Αγ. Παύλος, Χίου καί Κρήτης 104 38 Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210-5234711. 48. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Ερατοσθένους 13, 116 35 Σταδίου, τηλ. 210-7515122. 49. Αγ. Στυλιανός, οδ. Παπαστράτου 12, 114 76 Γκύζη, τηλ. 210-6420015. 50. Αγ. Τριάς , οδ. Λ. Κηφισίας 80, 115 26 Αμπελόκηποι,τηλ. 210-6927527. 51. Αγ. Τριάς, οδ. Πειραιώς 67 Β', 105 53 Κεραμεικός, τηλ. 210-3252227. 52. Αγ. Χαράλαμπος, οδ. Δραγούμη 7, 161 21 Ιλίσια, τηλ. 210-7223860. 53. Εσταυρωμένος, Πλ. Εσταυρωμένου, 177 78 Ταύρος, τηλ. 210-3462301. 54. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Μπουσίων 24, 115 24 Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 210-6428132. 55. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ειρήνης 29, 163 45 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9915842. 56. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ανδροπούλου 2, 111 41 Κυπριάδου, τηλ. 210-2918987. 57. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Σωκράτους 19, 117 43 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9236428. 58. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Μεταμορφώσεως 3, 173 41 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9335 918. 59. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, oδ. Μεταμορφώσεως και Υψηλάντου, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562051. 60. Παναγία Μαρμαριώτισσα, οδ. Σοφοκλή Βενιζέλου, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814 960. 61. Παντάνασσα, οδ. Πραξιτέλους 35, 176 74 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9419 002. 62. Προφήτης Ηλίας, οδ. Προφήτου Ηλία 17, 153 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6399692. 63. Προφήτης Ηλίας, οδ. Αρύββου 1, 116 33 Παγκράτι Αθήνα, τηλ. 210- 7013034. 64. Προφήτης Ηλίας, οδ. Διοπόλεως 2, 111 42 Ριζούπολη Αθήνα, τηλ. 210-2516483. 65. Τρεις Ιεράρχες οδ. Τριών Ιεραρχών 91, 118 51 Πετράλωνα, τηλ. 210-3465878. 66. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Καυκάσου -Λαζαράδων 2, 113 63 Κυψέλη, τηλ. 210-8218110. 67. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Αναστάσεως και Κλειούς, 156 69 Παπάγου, τηλ. 210-6515952 68. Αγ. Δημήτριος, 132 31 Πετρούπολη τηλ. 210-50.12.127. 69. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 131 22, Ίλιον, τηλ. 210-26.13.009. 70. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 146 71 Ν. Ερυθραία, τηλ. 210-62.54.156. 71. Αγ. Κωνσταντίνος, 134 41 Άνω Λιόσια, τηλ. 210-24.72.113, 210-24.72.946. 72. Αγ. Κωνσταντίνος, 190 05 Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-94001. 73. Κοίμησις Θεοτόκου, 136 71 Αχαρνές, τηλ. 210-24.61.213. 74. Αγ. Νικόλαος, 134 51 Ίλιον, τηλ. 210-23.20.645. 75. Αγ. Γεώργιος, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.18.977. 76. Γέννησις του Χριστού, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.12.752. 77. Αγ. Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388. 78. Κοίμησις Θεοτόκου, 131 22 Ίλιον, τηλ. 210-26.12.790. 79. Αγ. Νικόλαος, Καισαριανή, τηλ. 210-72.36.204. 80. Κοίμησις Θεοτόκου, Καισαριανή, τηλ. 210-72.13.848. 81. Τρεις Ιεράρχες, Καισαριανή, τηλ. 210-72.22.557. 82. Αγ. Τριάς, Βύρωνας, τηλ. 210-76.53.461. 83. Αγ. Δημήτριος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.60.943. 84. Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.69.369. 85. Αγ. Γεώργιος, Καρέας, τηλ. 210-76.51.008, 210-76.58.225. 86. Αγ. Απόστολοι, Υμηττός, τηλ. 210-76.23.525. 87. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Υμηττός, τηλ. 210-97.34.311 88. Αγ. Θεόδωροι Γαργηττός, τηλ. 210-6611596. 89. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Σταυρός, τηλ. 210-6613800   90. Ι. Μ. Νέας Σμύρνης   91. Μετ. Σωτήρος, Λεωφ. Συγγρού 133, Αγ. Σώστης. 92. Αγ. Παρασκευή, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 135β, Ν. Σμύρνη.   93. Αγ. Αλέξανδρος, Αλκινόης και Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο 94. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Αχιλλέως 30, Π. Φάληρο 95. Αγ. Τρύφων, οδ. Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα   96. Αγ. Κωνσταντίνος, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.98.235. 97. Αγ. Σπυρίδων Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.91.310.   98. Κοίμησις Θεοτόκου Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.92.900.   99. Αγία Τριάς, Ηράκλειο, τηλ. 210-27.98.970.   100. Μεγάρων και Σαλαμίνος   101. Ενοριακό Συσσίτιο Μάνδρας, Δήμητρος 16, 196 00, τηλ. 210-55.57.689.   102. Αγ. Παρασκευή Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας, τηλ. 210-55.49.017.   103. Αγ. Γεώργιος Ελευσίνας, Κίμωνος 10, 192 00 Ελευσίνα, τηλ. 210-55.43.577.
Συσσίτιο Πειραιάς,  «Δος ημίν σήμερον», Αγία Τριάς, τηλ. 210-41.77.271. 1. Ευαγγελιστρία, Γρηγ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.619. 2. Αγ. Παντελεήμων, οδ. Αγ. Παντελεήμωνος, Δραπετσώνα, τηλ. 210-46.15.704. 3. Αγ. Δημήτριος, οδ. Καραϊσκάκη 1, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.48.16.636. 4. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Θηβών 49, τηλ. 210-42.05.255. 5. Αγ. Βασίλειος, Τέρμα Σαχτούρη, τηλ. 210-42.85.817. 6. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αγ. Ελευθερίου 7, τηλ. 210-41.78.778. 7. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 166, Πειραιάς, τηλ. 210-46.16.540. 8. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Καραίσκου 109, τηλ. 210-41.78.778. 9. Παναγία Μυρτιδιώτισσα, οδ. Ακτή Πρωτοψάλτη, τηλ. 210.41.73.334. 10. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου 1, τηλ. 210-45.11.300. 11. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Αγ. Σπυρίδωνος 1, τηλ. 210-41.73.529. 12. Υπαπαντή Κυρίου, οδ. Υπαπαντής 78, τηλ. 210-46.16.345. 13. Αγ. Χαράλαμπος Καστέλλας, οδ. Βασ. Παύλου τηλ. 210-41.19.949.       
 
Επιλογή : Δημήτρης Α.