Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Παχαίνουν οι τηγανητές πατάτες;


Template

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011


Παχαίνουν οι τηγανητές πατάτες;

5457351AF351FE767445ACB88AE8399FΗ πατάτα αποτελεί το πιο πλούσιο λαχανικό σε κάλιο και βιταμίνη C, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων.








Η απασχόληση επηρεάζει τη φυσική μας δραστηριότητα

1B2E644496E5A60742CB3FC5660D0216Η κατάσταση της απασχόλησης επηρεάζει το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά η επίδραση είναι διαφορετική για τα δυο φύλα, σύμφωνα με νέα έρευνα.







Η δίαιτα του παγωτού

EAA97289E5681065C5F1E41AAD9F6224Το παγωτό που θα ωφελεί την υγεία μας, προσφέροντας στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα θα μας βοηθά να χάσουμε κιλά, ετοιμάζουν πυρετωδώς αμερικανοί επιστήμονες.







Ιδανική η αεροβική άσκηση για απώλεια λίπους από την κοιλιά

3076E47836DA6F32B7AF69409F181734Η αεροβική άσκηση είναι καλύτερη από την άσκηση με βάρη, αν κάποιος επιθυμεί να χάσει κοιλιακό λίπος που θέτει την υγεία σε σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με επιστήμονες.







Καφές από φιστίκια χωρίς καφείνη!

2DDFDE6ACA3CBA20664ED657964ACD7B«Αυπνία» στους παραγωγούς του παραδοσιακού καφέ αναμένεται να φέρει η ανακάλυψη μιας ομάδας βρετανών χημικών που έφτιαξαν καφέ από… φιστίκια!







Μυστικά που κρύβονται πίσω από τη ζυγαριά

zigaria_583_355Καθημερινά στο γραφείο μας συναντάμε τέτοιου είδους ερωτήματα και απορίες σε σχέση με τη ζυγαριά, που από την μία πλευρά κρύβουν διάφορα συναισθήματα όπως ενθουσιασμό, αγωνία, άγχος, φόβο, απογοήτευση,
από την άλλη όμως, της έχετε δώσει τόση μεγάλη αξία, που ανάλογα με το νούμερο που θα δείξει, είναι ικανή να επηρεάσει τη διάθεση σας, το στόχο σας ακόμα και να αλλάξει το κίνητρο που σας οδήγησε στην συνεργασία μας.




Χάστε εύκολα τα κιλά των διακοπών

fai_412_355Αν το καλοκαίρι μας αφήνει εκτός από καλές αναμνήσεις, και μερικά περιττά κιλά, σπεύσατε να λάβετε τα μέτρα σας, γιατί τα 3-4 επιπλέον κιλά των διακοπών μπορεί να εδραιωθούν και να πολλαπλασιαστούν.












Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από το ifitness.gr παρακαλούμε κάντε click εδώ



Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

«ΧΥΔΑΙΟ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ YOU TUBE»
Θύμα κακόβουλων ενεργειών, για μία ακόμη φορά, έπεσε το Χαμόγελο του Παιδιού 

Εδώ και ένα χρόνο στο διαδικτυακό τόπο «You Tube» έχει αναρτηθεί οπτικοακουστικό υλικό (video) αγνώστου προελεύσεως, με προσβλητικό περιεχόμενο.

To video περιέχει εκφράσεις, που περιγράφουν ασελγείς πράξεις και προσβάλλουν βάναυσα την γενετήσια αξιοπρέπεια ανηλίκων. Ωστόσο κύριο «θύμα» για μία ακόμα φορά είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ένα χρόνο μετά, καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης, παραμένουμε μάρτυρες της ταχύτατης και ανεξέλεγκτης διάδοσης του χυδαίου αυτού υλικού μέσω mails.

Μάλιστα, ο διασυρμός του «Χαμόγελου» δεν σταμάτησε εκεί. Θεσμικοί φορείς (κόμματα, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λ.π.) δέχτηκαν καταγγελίες από γνωστούς πολέμιους του έργου μας βάσει των οποίων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι υπεύθυνο για την παραγωγή αλλά και προώθηση του συγκεκριμένου υλικού! Μάλιστα το «τοποθετούν» στην επίσημη ιστοσελίδα μας!

Προκειμένου να διαφυλαχθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τα παιδιά που με συνέπεια και σεβασμό εκπροσωπεί, από την ημέρα ανάρτησης του υλικού έγιναν όλες οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ωστόσο, οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και επιπρόσθετα η αφαίρεση τέτοιων υλικών από το διαδίκτυο δεν είναι εφικτή.

Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων.

Και όπως λένε, «μετά από 16 χρόνια καθημερινού αγώνα σε όλη την Ελλάδα, αποκτήσαμε φίλους και εχθρούς».

«Φίλους» οι οποίοι είναι συμπαραστάτες και συμμέτοχοι στο έργο μας αλλά και «εχθρούς» οι οποίοι είτε εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντά, είτε μας εκδικούνται καθώς τιμωρήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές για σοβαρά αδικήματα που έπραξαν κατά των παιδιών μετά την δική μας παρέμβαση, καταλήγουν.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οι επιπτώσεις της νικοτίνης στον οργανισμό


Οι επιπτώσεις της νικοτίνης στον οργανισμό
Πεννυ Mπουλουτζα
Σε έξι ώρες η παροδική αύξηση της καρδιακής συχνότητας και της αρτηριακής πίεσης αρχίζει να επανέρχεται στις αρχικές τιμές.
- Σε 48 ώρες δεν υπάρχει πλέον νικοτίνη στο σώμα.
- Στους 3 - 9 μήνες η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται έως και 10%.
- Στα πέντε χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διατρέχει ένας μη καπνιστής και σε δέκα χρόνια «πέφτει» στα ίδια επίπεδα.
Τα ευεγερτικά αποτελέσματα της διακοπής του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητα. Αρκεί κανείς να καταφέρει να «αντέξει» τον πρώτο μήνα τα στερητικά συμπτώματα, ειδικότερα τον πονοκέφαλο, τη δυσκολία συγκέντρωσης, την ευερεθιστότητα, τις διαταραχές ύπνου, το έντονο άγχος. Αυτά οφείλονται κυρίως στην έλλειψη νικοτίνης, μία από τις 4.000 διαφορετικές ουσίες που έχουν ανιχνευθεί, η οποία μπορεί να μην είναι καρκινογόνος, είναι όμως άκρως εθιστική.
Οπως εξηγεί στην «Κ» η υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής του Καπνίσματος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, λέκτορας πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παρασκευή Κατσαούνου, η εισπνοή της νικοτίνης μέσω του αίματος μεταφέρεται στον εγκέφαλο και συνδέεται με τους ειδικούς υποδοχείς νικοτίνης. Αυτοί βρίσκονται κοντά σε κέντρα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την ηδονή και το αίσθημα επιβράβευσης. Οταν κάποιος σταματάει το κάπνισμα στερείται αυτόματα αυτών των αισθημάτων και παράλληλα αρχίζει να βιώνει στερητικά συμπτώματα τα οποία συνήθως διαρκούν 3 - 5 εβδομάδες. Η έντασή τους σχετίζεται με την ποσότητα των τσιγάρων που κατανάλωνε ο πρώην καπνιστής. Ο λόγος είναι απλός. «Οσο περισσότερο καπνίζει ένα άτομο τόσο αυξάνονται οι υποδοχείς της νικοτίνης. Μετά τη διακοπή του καπνίσματος απαιτείται χρόνος για να μειωθούν ξανά. Αυτοί πάντα «θυμούνται», απλά η μνήμη αμβλύνεται», σημειώνει η κ. Κατσαούνου.
Αλλη μία επίπτωση της νικοτίνης στον οργανισμό αφορά τη δράση της στα αγγεία. Σύμφωνα με την κ. Κατσαούνου, η νικοτίνη είναι αγγειοσυσπαστική ουσία, που σημαίνει ότι όταν καπνίζουμε η διάμετρος στα αγγεία μειώνεται. Με τη διακοπή του καπνίσματος διαστέλλονται ξανά τα αγγεία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εκδηλώνεται πονοκέφαλος στο άτομο που σταματάει το τσιγάρο. Εξαιτίας της διαστολής των αγγείων επανέρχεται και η φυσιολογική θερμοκρασία στα άκρα.
Πηγη:  http://news.kathimerini.gr

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τα λάθη που σας χαλάνε τον ύπνο




Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Βρέθηκε φάρμακο που «σκοτώνει» το AIDS




medicalnews.gr



Αναγνωρίστε τα σημάδια της νευρικής ανορεξίας


Βρέθηκε φάρμακο που «σκοτώνει» το AIDS


Παραλλαγές του ecstasy «όπλο» κατά του καρκίνου


Δημιουργούν ανθρώπινες καρδιές


Αλκοόλ με μέτρο κατά του Αλτσχάιμερ


Παχύσαρκα ποντίκια δείχνουν το δρόμο προς την… αντιγήρανση


Τρώτε με ανοιχτή την τηλεόραση;


Ζάχαρη και δίαιτα


Πες μου τι τρως … να σου πω ποιος είσαι


 


Οι ανεμιστήρες διώχνουν τα κουνούπια!

Οι ανεμιστήρες διώχνουν τα κουνούπια!
Σήμερα, 07:12
Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις χημικά, σε ενοχλούν τα «φιδάκια» και δεν αντέχεις τη μυρωδιά των αντικουνουπικών, τότε η λύση είναι μία: όπως γράφουν οι New York Times, ο αέρας είναι πολύ αποτελεσματικός στην απώθηση των κουνουπιών και άλλων εντόμων.
 
Καθώς ο ανεμιστήρας δημιουργεί γύρω του ένα κύμα αέρα, αυτός εμποδίζει τα έντομα να μας πλησιάσουν. Υπάρχει όμως ακόμα μία επιστημονική εξήγηση: ο αέρας διαλύει και διαχέει γύρω μας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε, ενώ ταυτόχρονα μας δροσίζει.
 
Πώς μπορεί αυτό να δρα απωθητικά για τα κουνούπια; Είναι τεκμηριωμένο ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μία από τις κύριες ουσίες που προσλεκύουν τα κουνούπια, το ίδιο και ο ιδρώτας, το γαλακτικό οξύ και η θερμότητα που αναδίδει το σώμα όταν ιδρώνουμε. Ο ανεμιστήρας όμως ελαττώνει τις συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα, του γαλακτικού οξέος και των υπολοίπων, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να μένουν μακριά.
 
Σε μια μελέτη, εντομολόγοι από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μichigan πραγματοποίησαν πείραμα με διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια του οποίου διαπίστωσαν πως όσο περισσότερο απελευθέρωναν σε μια «παγίδα» για κουνούπια, τόσο περισσότερα έντομα μαζεύονταν εκεί. Όταν όμως άρχισαν να δοκιμάζουν ανεμιστήρες σε διάφορες ταχύτητες, τα κουνούπια έμεναν μακριά και αυτό ήταν ανεξάρτητο από την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα.
Πηγή: onair24.gr

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Aύγουστος! Προστάτεψε το περιβάλλον και την τσέπη σου


Greenpeace Greece Logo
Facebook Twitter More...

Πώς να προστατεύσεις το περιβάλλον
και ...την τσέπη σου τον Αύγουστο

Αύγουστος! Oι πόλεις αδειάζουν ή και όχι...
Εσύ μπορείς να μειώσεις τα έξοδά σου, να συμβάλλεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και να προστατεύσεις το περιβάλλον που ζεις, αλλάζοντας, μόνο, μερικές καθημερινές σου συνήθειες.
Εύκολα, γρήγορα και απλά , όπου κι αν βρίσκεσαι...

Πριν φύγεις από το σπίτι...

  • Βεβαιώσου ότι έχεις "σβήσει" όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό τους διακόπτη. Οι συσκευές σε κατάσταση αναµονής (stand by), συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια φουσκώνοντας το λογαριασμό του ηλεκτρικού.
  • Κλείσε το γενικό διακόπτη του νερού πριν φύγεις για διακοπές, για να αποφύγεις μια πιθανή διαρροή νερού όταν θα λείπεις.
Greenpeace Greece Logo

Ταξιδεύοντας...

  • Προτίμησε τα οικονομικότερα και οικολογικότερα μέσα μεταφοράς, όπως το τραίνο ή το πλοίο και ξέχνα το αεροπλάνο.
  • Αν δεν έχεις επιλογή και χρειάζεσαι το αεροπλάνο για φτάσεις στον προορισμό σου, προτίμησε την ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων σου, εξοικονομώντας χαρτί.
  • Στο αυτοκίνητο, αν η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 35 βαθμούς, δεν χρειάζεται να ανάψεις το air condition, αρκεί να ανοίξεις τα παράθυρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι αναμμένα τσιγάρα έξω από το αυτοκίνητο και μην ανάβεις φωτιά σε δασική περιοχή, κοντά σε δέντρα ή όπου υπάρχουν ξερά χόρτα, για κανένα λόγο.
Greenpeace Greece Logo

Στις διακοπές...

  • Αποτύπωσε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τις αγαπημένες σου εικόνες και μην αγοράζεις μηχανές μιας χρήσης. Αν πάλι ανήκεις στους φανατικούς του φιλμ, προτίμησε το 36άρι, αντί για 24άρι.
  • Ζήτα από το ξενοδοχείο να μη σου αλλάζουν σεντόνια και πετσέτες κάθε μέρα, γιατί είναι άσκοπη σπατάλη ενέργειας, αλλά και νερού.
  • Μη μαζεύεις μπροσούρες, διαφημιστικά φυλλάδια και χάρτες που τελικά πετάς γιατί δε χρειάζεσαι, από τα stands των ξενοδοχείων και των ταξιδιωτικών γραφείων.
  • Προτίμησε το ποδήλατο και τις χαλαρές πεζοπορίες για τις εξερευνήσεις των διακοπών , που πάντα κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις.
  • Δοκίμασε τα τοπικά εδέσματα, που είναι ιδιαίτερα νόστιμα, ενώ χρειάζονται λιγότερες μεταφορές για να φτάσουν στο πιάτο σου και, πλουτίζουν το διαιτολόγιό σου.
  • Μάζεψε τα σκουπίδια από παραλίες, δάση, βουνά, τις όχθες και τις παραλίες που επισκέπτεσαι, ακόμη κι αν δεν τα άφησες εσύ.
Greenpeace Greece Logo

Αν πάλι αποφασίσεις να απολαύσεις την άδεια πόλη...

  • Προτίμησε την ευχάριστη δροσιά του ανεμιστήρα (προτίμησε μάλιστα έναν ανεμιστήρα οροφής) αντί τη βαριά ατμόσφαιρα του air- condition. Επιπλέον κράτησε τη ζέστη μακριά τη μέρα κατεβάζοντας τις τέντες και κλείνοντας τα παντζούρια και εκμεταλλεύσου τη βραδινή δροσιά αερίζοντας καλά το σπίτι τη νύχτα.
  • Χρησιμοποίησε τα μέσα μαζική μεταφοράς, που ειδικά τις μέρες αυτές είναι ταχύτατα και άνετα, αφήνοντας το αυτοκίνητο στο σπίτι.
  • Δοκίμασε το ποδήλατό σου στους άδειους πια δρόμους της πόλης, απολαμβάνοντας μέρη που δύσκολα προσεγγίζεις τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Greenpeace Greece Logo

Τι άλλο μπορείς να κάνεις:

Unsubscribe | De vlepeis kala to e-mail? Des to ston browser sou.

Greenpeace Greece Logo


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Γυμναστείτε στην παραλία




Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Γυμναστείτε στην παραλία

gimnastiki-stin-paraliaΤο μπάνιο στη θάλασσα μπορεί να γίνει ευεργετικό για το σώμα αν ασκηθείτε στην άμμο επιλέγοντας το σπορ που σας ταιριάζει περισσότερο.
 


Μπορούν τα λιπαρά να μας αδυνατίσουν;

62AB1149208CF1561C629421B3C0F9E3Δίαιτα και λιπαρά είναι δύο λέξεις που δεν πάνε… πακέτο!
Αν τα θεωρείτε απαγορευμένα ίσως να εκπλαγείτε όταν μάθετε πως προλαμβάνουν την αύξηση βάρους, καθώς και ορισμένες ασθένειες.

Αμφισβητείται ο ρόλος της βιταμίνης Α στην πρόληψη του άσθματος

Manfaat-Vitamin-A-Baik-untuk-Mata-Hingga-Menghambat-HIVΠαρά τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης Α στην ανάπτυξη των πνευμόνων, Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χορήγηση της σε εγκύους και παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν τα προστατεύει από την εκδήλωση άσθματος.

Χυμοί φρούτων και λαχανικών! 'Εξυπνοι συνδυασμοί!

vegetable-juice-recipe_534_355Ο καθένας ξέρει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλά για την υγεία μας, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταναλωθούν. Οι τελευταίες συστάσεις από τους διάφορους Οργανισμούς Ποτών και Τροφίμων προτείνουν πέντε με εννέα μερίδες κάθε μέρα.


Τροφές για επίπεδη κοιλιά

trofes-gia-epipedi-koiliaΚαθώς το καλοκαίρι επιθυμούμε να μας βρει με επίπεδη κοιλιά, δείτε 26 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας.






Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αποτελεσματικό συμπλήρωμα ασβεστίου.

Ένα συμπλήρωμα ασβεστίου που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.


Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία που έχει ανάγκη το σώμα μας. Μαζί με το φωσφόρο και κάποια άλλα στοιχεία είναι απαραίτητο για να έχουμε δυνατά οστά και δόντια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο της ανάπτυξης, οπότε τα παιδιά, οι έγκυες και όσες γυναίκες θηλάζουν καθώς και όσες είναι στην εμμηνόπαυση, έχουν ανάγκη από επιπλέον ασβέστιο.

Η οστεοπόρωση γίνεται εμφανής στους ηλικιωμένους, αλλά περισσότερο στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και ευθύνεται για πολλά κατάγματα.
Το ασβέστιο παίζει ρόλο επίσης στην καλή πήξη του αίματος και στο νευρικό παλμό. Είναι απαραίτητο στοιχείο στην έκκριση ινσουλίνης και χρειάζεται στην ρύθμιση των μυών.
Είναι ανάγκη να αναπληρώνεται το ασβέστιο που χάνεται καθημερινά μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.
Συνήθως συνιστούν να πίνουμε πολύ γάλα. Αυτό όμως δημιουργεί βλέννα στο σώμα και μπλοκάρει το σύστημα, ειδικά στους ηλικιωμένους. Το παρακάτω σκεύασμα είναι πολύ ωφέλιμο γιατί απορροφάται εύκολα χωρίς τέτοιες επιπτώσεις.
Πρόκειται για μια παλαιά συνταγή από την Κύπρο.

Αποτελεσματικό συμπλήρωμα ασβεστίου.

Σημείωση: είναι απαραίτητο όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν απολυμανθεί.

Πλύνετε με σαπούνι πολύ καλά τέσσερα αυγά. Για να απολυμανθούν τ' αυγά τα περνάμε με βαμβάκι βουτηγμένο σε ξύδι.
Τοποθετήστε τα προσεκτικά σ' ένα πλατύ γυάλινο βαζάκι κουζίνας με καπάκι. Καλύψτε τα αυγά με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, περασμένο από σουρωτήρι. Κλείστε το βαζάκι και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ~ 28 ώρες.
Το μείγμα αυτό θα αρχίσει να βγάζει καφέ φουσκάλες και να αφρίζει. Με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε τις περισσότερες από τις φουσκάλες. Ανακινήστε μερικές φορές μέσα στην ημέρα το βαζάκι. Μετά από 24 ~ 28 ώρες το παρακεύασμα θα είναι έτοιμο. Μην αφήσετε το μείγμα περισσότερες ώρες, γιατί τα αυγά θα απορροφήσουν περισσότερο χυμό λεμονιού.
Βγάλτε τα αυγά προσεκτικά με ένα κουτάλι. Το κέλυφος θα έχει απορροφήσει το χυμό λεμονιού, γι αυτό πρέπει να βγάλετε τ' αυγά με προσοχή, για να μην σπάσει η μαλακή μεμβράνη που έχει απομείνει και σας χαλάσει το μείγμα. Τ' αυγά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά για ομελέτα.
Σουρώστε καλά το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο, σ' ένα μικρό γυάλινο μπουκάλι.
Η χημική αντίδραση του κιτρικού οξέος του λεμονιού, έχει επιδράσει στο κέλυφος των αυγού, επιτρέποντας στο ασβέστιο να φύγει από το κέλυφος και συνδυαζόμενο με το χυμό του λεμονιού να μας δώσει κιτρικό ασβέστιο – κάτι που μπορεί να αξιοποιήσει το σώμα μας, αφού το ασβέστιο αυτό είναι εύκολα αφομοιώσιμο.
Το μείγμα αυτό θα παρέχει στο σώμα σας μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και επιπροσθέτως θα βελτιώσει το επίπεδο ενέργειάς σας. Υπάρχει μια σύνθετη βιοχημική διαδικασία στο σώμα που ονομάζεται κύκλος κιτρικού οξέος, όπου επενεργούν πολλές ουσίες, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενέργειας. Μέρος των κιτρικών αλάτων του μίγματος λεμονιού – αυγού παρεμβάλλεται στη διαδικασία αυτή.
Αυτή είναι μια θαυμάσια φυσική πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου καθώς και άλλων μετάλλων στην ισορροπία που συνδυάζει η φύση. Το μείγμα είναι ενεργό, καθώς ούτε τα αυγά ούτε το λεμόνι έχουν υποστεί θέρμανση.

Σημείωση: είναι απαραίτητο όλα τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν να έχουν απολυμανθεί.

Δοσολογία : ανακινήστε καλά πριν τη λήψη. Λαμβάνετε μια κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα με το γεύμα σας. 
Αυτοί που το έχουν ανάγκη μπορούν να διπλασιάσουν την ποσότητα, το μείγμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός δεκαπέντε ημερών.

Μια παραλλαγή της συνταγής από τη Λιθουανία.
Προσθέτουμε στο μείγμα, αρκετό μέλι και λίγο κονιάκ, το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα μήνα και το κουνάμε καθημερινά.
Το μείγμα αυτό ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ιδιαίτερα καλό για κρυολογήματα και προβλήματα πνευμόνων.

Δοσολογία : μία κουταλιά της σούπας δύο φορές την ημέρα.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Foxconn

Τα ρομπότ δεν αυτοκτονούν ούτε απεργούν. Γι' αυτό και η κινεζική εταιρεία Foxconn, στην οποία 14 εργαζόμενοι αυτοκτόνησαν κατά το 2010, αποφάσισε να αντικαταστήσει το μισό προσωπικό της με ρομπότ. Ένα περίπου εκατομμύριο εργαζόμενοι, με 12ωρο εργασίας χωρίς διάλειμμα και με απαγόρευση να μιλούν μεταξύ τους, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν και συμβόλαιο «κατά της αυτοκτονίας», ώστε οι δικοί τους να μη μπορούν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, αν αυτό συμβεί. Ο κινεζικός Τύπος γράφει, ότι θα «προσληφθούν» ένα εκατομμύριο ρομπότ μέχρι το 2014, τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα 10.000 ρομπότ, τα οποία εκτελούν τώρα απλές εργασίες όπως βαφή και συναρμολόγηση εξαρτημάτων. Η εταιρεία είναι αποφασισμένη να απαλλαγεί από τους μισούς υπαλλήλους, οι οποίοι την περασμένη χρονιά -με πρωτοφανείς για τα κινεζικά δεδομένα απεργίες- διεκδίκησαν και έλαβαν αυξήσεις έως και 70%.
Επλογή : ΚΒ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πόσο νερό μπορεί να αντέξει ο οργανισμός;


Template

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
Ad: Ταξιδέψτε στην Ελλάδα από 33€ με όλους τους φόρους με την Aegean!

C56422AE2C5F0ADDE4C17FD12E3A4224Από τις πιο υγιείς διατροφικές συνήθειες είναι η συχνή κατανάλωση νερού. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ο οργανισμός πρέπει να ενυδατώνεται συχνά για να διατηρήσει την ισορροπία του. Όμως πόσο πολύ νερό μπορεί ένας άνθρωπος να πιει;




Κοτόπουλο με λαχανικά : Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο!

1D14E137C7F0A5AA80C2701A52E30044Ξυπνάτε το πρωί και σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε το μεσημέρι, όμως έχετε «στερέψει» από ιδέες;
Τότε αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.




Το σεξ κάνει καλό σε μυς, καρδιά και οστά!

0A424BE008FB65740EB1B3C496F2E52EΕυεργετικός φαίνεται ότι είναι ο έρωτας για την υγεία των ανθρώπων. Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο… άθλημα και ανακάλυψαν και οφέλη που δεν είναι και τόσο γνωστά.
Το ότι κατά τη διάρκεια του σεξ χάνονται πολλές θερμίδες είναι λίγο πολύ γνωστό. Γνωρίζατε όμως πόσο καλό κάνει ο έρωτας στα στην καρδιά, στα οστά και στους μυς μας;



Βρήκαν γιατί καταφεύγουμε στο φαγητό για παρηγοριά

Souvlakia2Όποιος έχει απλώσει το χέρι του σε μια σοκολάτα ή σε ένα παγωτό όταν νιώθει στεναχωρημένος, ξέρει καλά πόσο καλύτερα μπορούν να τον κάνουν να αισθανθεί. Τώρα, επιστήμονες απέδειξαν πως το «φαγητό για παρηγοριά» όντως είναι αποτελεσματικό.
Όπως διαπίστωσαν, τα λίπη δρουν σε μοριακό επίπεδο για να βελτιώσουν την ψυχική διάθεση – και αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι οδεύουν προς την παχυσαρκία για να αντιμετωπίσουν τις πίκρες της ζωής τους.


Γιατί πρέπει να μασάμε κάθε μπουκιά… 40 φορές

Fagito gynaika makaroniaΑν θέλετε να αδυνατίσετε, φροντίστε να μασάτε κάθε σας μπουκιά όσο περισσότερο μπορείτε. Μία νέα μελέτη έδειξε πως όσοι μασούν κάθε μπουκιά 40 φορές τρώνε κατά 12% λιγότερο φαγητό απ' ό,τι όσοι τη μασούν 15 φορές.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παρατεταμένη μάσηση αποτρέπει την υπερκατανάλωση φαγητού, επειδή παρέχει στον εγκέφαλο περισσότερη ώρα να αντιληφθεί πως χορτάσαμε. Επιπλέον, φαίνεται πως μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης – της ορμόνης της πείνας, η οποία κυκλοφορεί στο πεπτικό σύστημα.


Τα μυστήρια σημάδια του ήλιου στο δέρμα

Hlios zevgari orizontiaΒρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ταυτοχρόνως στην καρδιά της εποχής που θέλει πολλούς να βγάζουν ένα μυστηριώδες δερματικό εξάνθημα για το οποίο δεν έχουν ιδέα πού οφείλεται.
Το εξάνθημα αυτό συχνά αποτελεί επακόλουθο μιας αντίδρασης φωτοευαισθησίας – μια φωτοδερματίτιδα δηλαδή, η οποία οφείλεται στην αλληλεπίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας Α (UVA) του ηλίου με ένα φάρμακο, άρωμα ή άλλη ουσία, κατά τη δερματολόγο δρα Ντέμπρα Σ. Σαρνόφ, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Καρκίνου του Δέρματος (SCF) των ΗΠΑ.


«Ασπίδα» τα σταφύλια για το δέρμα

fagito stafyliΑν θέλετε να έχετε λαμπερό δέρμα, φροντίστε να βάλετε τα σταφύλια στη διατροφή σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ μπορεί να προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος.
Τα οφέλη αυτά προέρχονται από ορισμένες ουσίες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται πως προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που τους προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ηλίου – η κύρια, περιβαλλοντική αιτία καρκίνου του δέρματος.


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από το ifitness.gr παρακαλούμε κάντε click εδώ