Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΡΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ.
ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Πηγή :  http://www.real-democracy.gr

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΩΤΑ...

ΟΣΟΙ ΦΑΓΑΤΕ ΠΑΓΩΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ... ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΤΟ; Ορισμένοι είχατε και κάποιες διαταραχές στομάχου αν θυμάμαι καλά....

Αλήθεια! Μήπως θυμάται κανείς πότε καταργήθηκε το Κράτος δικαίου; Κάποτε τα Υπουργεία Υγείας, Γεωργίας και Εμπορίου έπαιρναν κάποια μέτρα, πρόστιμα κλπ... αλλά έχω την εντύπωση ότι το εξελιγμένο μάρκετινγκ των πολυεθνικών....κατήργησε την νομοθεσία γενικά και εφαρμόζει την νομιμοφάνεια εις βάρος των καταναλωτών! και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά είναι παγκόσμιο φαινόμενο (στην Ελλάδα απλώς είναι χειρότερα). Δεν υπάρχουν πια Κράτη.. Υπάρχουν ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
 
Στα παγωτά της πρώην ΔΕΛΤΑ και νυν Nestle, μόνο στα Nirvana συνεχίζει να γράφει παγωτό (μόνο που η οικογενειακή συσκευασία από ~5? που τιμολογούνταν πέρυσι, έχει ανατιμηθεί στα ~7?). Σε ΕΒΓΑ δεν έχω βρει παγωτό ακόμη, μόνο παγωμένα γλυκίσματα.
 
Η αναζήτηση συνεχίζεται...
 
 
φερτε πισω τα παγωτα
 
 
 Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι καλό είναι να έχουμε υπ'όψη μας κάποια απλά πράγματα για τα παγωτά που θα καταναλώσουμε.

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ!!!
Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.
Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα". Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:


Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.
Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει).

 
Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο...
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.
Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.
Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε... Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά.
Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα "παγωμένο γλύκισμα".
Ήδη επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την ιστοσελίδα της http://www.facebook.com/l/68c667YnQtLYCGBR2lT_8Aj2Lxg/www.evga.net και από παγωτά να τα ονομάσει "παγωμένα γλυκίσματα". Το αυτόν έπραξα και με την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: "μα στη σύνθεση δεν τα ονομάζουμε παγωτά", "μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ", "μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι κάνει παγωτά"...
Ήμαρτον...
Έκανα και κάτι μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια... "Δύσκολες εποχές βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις"
Εγώ πάλι απαντώ χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ "Μαύρου" Καλογήρου (Λόλα): "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!" Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια...

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ... ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!!!!!

Υ.Γ.1: Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία...
Θα πρέπει δηλαδή να φτιάχνονται από φρέσκο γάλα (για αυτό και η διαφορά γεύσης με το ιταλικό Gelato) και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και μαργαρίνες...
Για τσεκάρετε τα στέκια σας...


Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ένας τρόχος που δεν κόβει... δάχτυλα!!! καταπληκτικό

SawStop Finger Demonstration - move over hot dog!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ....!!!!

Θεραπεία καρκίνου

- Η μερική αναγνώριση της Ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας



ΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Όλοι γνωρίζουμε τον πανίσχυρο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον περίφημο FDA, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική «κάλυψη» των χημικο-φαρμακευτικών εταιριών και για τον «πόλεμο» που ασκεί εναντίον των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων. 

Εκατοντάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα αμερικανικά δικαστήρια που αφορούν διώξεις του FDA εναντίον επιστημόνων και γιατρών που έχουν επιτυχώς παρουσιάσει μη χημικές θεραπευτικές μεθόδους για πολλές ασθένειες. Ουδεμία, επίσης, κλινική μελέτη δεν μπορεί να λάβει πιστοποίηση ως θεραπευτική μεθοδολογία, πρωτόκολλο ή άλλη επιτυχής εναλλακτική μέθοδος, εάν προηγουμένως δεν έχει την έγκριση του FDA.

Σε πολλά άρθρα έχουμε δείξει ότι μια τεράστια πληγή των κρατικών δαπανών είναι τα χρήματα για την κάλυψη των πανάκριβων αντικαρκινικών θεραπειών. Ένα ολόκληρο κύκλωμα από γιατρούς, φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρίες και κάθε λογής ενδιάμεσους, «ρουφά» συνεχώς απίστευτα ποσά από τις κρατικές οικονομίες, εν ονόματι της καταπολέμησης του καρκίνου. Θα πρέπει, λοιπόν, να ληφθούν πλέον κάποια δραστικά μέτρα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης άλλων μεθόδων αντιμετώπισης της «επάρατης νόσου».

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται -επιτέλους- και η μερική άρση (από τον FDA) των απαγορεύσεων για δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών συσκευών για την καταπολέμηση του καρκίνου. Και, ήδη, μία από αυτές έχει εγκριθεί και χρησιμοποιείται για θεραπεία καρκίνων στον εγκέφαλο.

Πάνω από 10 χρόνια σκληρής και επισταμένης έρευνας το αποδεικνύουν πλέον περίτρανα: το θαυματουργό «κουτάκι» του ιατρού-καθηγητή Γιοράμ Παλτί θεραπεύει τον καρκίνο! 

Ο καθηγητής Ηλεκτροφυσιολογίας και Βιοφυσικής τουTechnion-Israel Institute of Technology στη Χάιφα κατάφερε να ανατρέψει τα κατεστημένα και να κάνει τη μεγάλη αλ­λαγή στη θεραπεία του καρκίνου!

Διοχετεύοντας από τη συσκευή του, τη NovoTTF-lOOL, ένα ανώδυνο και ακίνδυνο ρεύμα με συχνότητα 100 έως 300 χιλιοκύκλους, και με ένταση πεδίου από 1 έως 10 Βολτ/ανά εκατοστό, καταφέρνει να χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα τη στιγμή που πάνε να πολλαπλασιαστούν και να τα «διαλύει» στην κυριολεξία! Η συσκευή του έχει ήδη ευρωπαϊκό CE-Mark, οπότε και έγκριση για χρήση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!

Η συσκευή NovoTTF-lOOL

Η αρχή των δοκιμών που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία έγινε για το γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλο. Σε σύντομο διάστημα προγραμματίστηκαν δοκιμές και για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, έχουν γίνει επιτυχείς κλινικές δοκιμές σε εκτεταμένους καρκίνους των πνευμό­νων στην Ελβετία και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ας πάμε τώρα να δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Η εταιρία Νονο-cure, που παράγει τη συσκευή NovoTTF-100Α, ανακοίνωσε στις 16 του περασμένου Απριλίου ότι ο FDA ενέκρινε τη χρήση της για τη θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου (γλοιοβλαστώματος) σε ενήλικες, που επανεμφανίζεται μετά από τις χημικοθεραπευτικές αγωγές. 

Η συσκευή είναι φορητή και ο ασθενής την έχει μαζί του στις καθημερινές του δραστηριότητες, ενώ κάνει τη θεραπεία του. Η θεραπεία είναι μη επεμβατικής φύσης, δεν έχει την παραμικρή από τις τοξικότατες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και γίνεται συνεχώς, ενώ ο ασθενής φοράει τα επιθέματα στο κεφάλι του. 

Τα επιθέματα αυτά παράγουν εσωτερικά τους Η/Μ παλμούς που διαπερνούν το κρανίο και φτάνουν μέχρι την περιοχή του όγκου, «ψήνοντας» τα καρκινικά κύτταρα. Ο ασθενής κουβαλάει μαζί του ένα μικρό τσαντάκι που περιέχει τη συ­σκευή, από την οποία βγαίνουν τα καλώ­δια που συνδέονται με τα επιθέματα στο κεφάλι του.

Τα αποτελέσματα από ένα δείγμα 237 τυχαία επιλεγμένων ασθενών έδειξαν ότι -σε σύγκριση με τους λαμβάνοντες χημειοθεραπεία- η επιβίωση τους αυξήθηκε δραματικά, με άριστη ποιότητα ζωής και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια. Οι αξονικές εγκεφάλου έδειξαν επίσης δραματική σταδιακή μείωση του όγκου. Και να έχουμε πάντα υπ' όψιν ότι μιλάμε ίσως για την επιθετικότερη μορφή καρκίνου.

Η εταιρία πρόκειται να επεκτείνει όσο το δυνατόν ευρύτερα τη χρήση της συσκευής για τη θεραπεία και άλλων μορφών όγκων. Στην επίσημη ιστιοσελίδα των ΗΠΑ για τις κλινικές δοκιμές υπάρχουν αναρτημένα όλα τα σχετικά paper του δρ. Palti και όλων των ομάδων έρευνας http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00916409από το 2004. Επιτυχείς επαναλήψεις των ερευνών αυτών έγιναν και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2011, από το Πανεπιστήμιο τουGothenburg, στη Σουηδία(http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/137369.pdf).

Το λυπηρό με τα καθ' ημάς είναι ότι, ενώ στην Ελλάδα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες από ομάδες Ελλήνων πανεπιστημιακών ερευνητών, το ελληνικό κράτος σιγεί. Και μόνο οι θεαματικά αποτελεσματικές εργασίες και τα δημοσιευμένα πειράματα της ομάδας του καθηγητή Α. Ευαγγέλου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε άλλη χώ­ρα, θα αρκούσαν για να εκκινήσει διεθνής εκστρατεία υπέρ της ανάδειξης της έρευνας αυτής.

Η ομάδα του γιατρού-ερευνητή Αγγέλου Ευαγγέλου, καθηγητή Φυσιολογίας στον Κλινικοεργαστηριακό-Λειτουργικό Τομέα, έχει μέχρι τώρα 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά για τις θεραπευτικές δράσεις των Η/Μ κυμάτων, μεταξύ των οποίων και στον καρκίνο (δυο στο International edition of HellenicJournal of Nuclear Medicine και μία στο Bioelectromagnetic). Και οι τρεις αφορούν σε επιτυχείς Η/Μ «επιθέσεις» σε κακοήθη κύτταρα και πειραματόζωα.

Στο τμήμα του καθηγητή Ευαγγέλου έχουν ολοκληρωθεί τρεις διδακτορικές διατριβές στο πεδίο των ευεργετικών επιδράσεων οργανωμένων συστοιχιών Η/Μ κυμάτων σε ανθρώπους, και δύο εργασίες σε καλλιέργειες ζωντανών κυττάρων και ζώα. Όλες βαθμολογήθηκαν με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Π. Ιωαννίνων. Το 2011 υπάρχουν ακόμα δύο δημοσιεύσεις που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές για δημοσίευση σε διεθνή πε­ριοδικά. 

Η μία αφορά στη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη με Η/Μ μεθόδους στο «International Urology and Nephrology Journal»και η άλλη στο «Bioelectromanetism in Biology and MedicineJournal». 

Επιπλέον, από τις παρουσιάσεις των σχετικών εργασιών σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια πάνω στην Η/Μ θεραπευτική και τη -μέσω αυτής- στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου, η ομάδα έχει μέχρι τώρα λάβει έναν έπαινο και μια διάκριση.Εχει λάβει, επί­σης, διάκριση σε διεθνές συνέδριο με θέμα τη θεραπεία του πόνου.

Βεβαίως, παρότι η ομάδα του καθηγητή Ευαγγέλου είναι γνωστή και πρωτοπόρο σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα η απαράδεκτη ποινικοποίηση της έρευνας που έκαναν σε ανθρώπους και ο «διωγμός» τους από τα γνωστά αόρατα κέντρα, δεν τους επέτρεψε μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωμένα αποτελέσματα και σε άλλες νόσους, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά., όπου οι πειραματικές ενδείξεις είναι ήδη συνταρακτικές.

Κατά τα φαινόμενα, οι δικαστικές περιπέτειες της ομάδας (εκκρεμούν εδώ και 7 χρόνια) φαίνεται ότι τελειώνουν φέτος το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να αφοσιωθούν και να τεκ­μηριώσουν τις ωφέλιμες δράσεις των οργανωμένων και στοχευμένων Η/Μ πεδίων, και κατά άλλων παθήσεων.

Σαφέστατα και υπάρχουν και άλλοι πανεπιστημιακοί ερευνητές σε όλη την Ελλάδα, με ανάλογες ή αντίστοιχες επιτυχίες, αλλά όλα αυτά τα σκιάζει η σκλαβιά και η φοβέρα των μεγάλων φαρμακοαφεντικών. Όχι για πολύ όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Και, βεβαίως, μην ξεχνάμε και την επαναστατική δουλειά του δρ. Παναγιώτη Παππά, ο οποίος με τη συσκευή του (ΡΑΡΙΜΙ) έχει από τη δεκαετία του '90 αλλάξει ριζικά ολόκληρη την εικόνα της θεραπευτικής. Έχει θεμελιώσει την Η/Μ θεραπευτική δράση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Πηγές   

1) Η εταιρία NOVOCURE (www.novocure.comκαι το επίσημο siteκλινικών δοκιμών (www.i3ovocuretrfai.com),

2) Η ανακοίνωση έγκρισης από το FDA,www.novocure.com/files/Novocure-Approval-v04-15ll.pdf,

3) Η ιστορική αναφορά του FDA. Θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά διότι, πέραν της επιστημονικής και πληροφοριακής της αξίας, σηματοδοτεί και την κήρυξη πολέμου του FDA με τον εαυτό του και το παρελθόν του, www.fda.gov/downloads/AdvisoryCommittees/CommitteesMeetingMaterials/MedicalDevices/MedicalDevicesAdvisoryCommittee/NeurologicalDevicesPanel/UCM247168.pdf

Ιδιαίτερη αξία έχει η παράγραφος 1.3 της σελίδας 12 της αναφοράς, όπου το FDA κατηγορηματικά πιστοποιεί την αξία και τη δύναμη των Η/Μ πεδίων και συχνοτήτων στην καταπολέμηση των όγκων.

Πηγή: Hellenic Nexus τεύχος Ιούνιος 2011, το άρθρο είναι του Ιωάννη Πηλιούνη

Η οσμή που κρατά τα έντομα μακριά!





medicalnews.gr



Η οσμή που κρατά τα έντομα μακριά!

Καλοκαιρινά βράδια απαλλαγμένα από κουνούπια, κουζίνες χωρίς κατσαρίδες και μάλλινα που δεν φοβούνται το σκώρο;

Γιατί είναι τόσο ωφέλιμο το πράσινο τσάι;

Tο πράσινο τσάι έχει μελετηθεί κι συσχετιστεί με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αν και οι μηχανισμοί .

Οι 50ρηδες βάζουν κάτω τους 30ρηδες

Οι άνδρες και οι γυναίκες άνω των 50 αξιολογούν το σεξ πολύ ψηλά στη λίστα των. δραστηριοτήτων τους σε .

Ο μήνας της γέννησης επηρεάζει την υγεία μας

Τα ?ωρά που γεννιούνται την άνοιξη διατρέχουν ?εγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι όσα γεννιούνται το φθινόπωρο να εκδηλώσουν διάφορα σοβαρά .

Πόσο θρεπτικό είναι το παγωτό;

Είναι ο δροσερός σωτήρας .

E-coli σε ευρωπαϊκά κουνουπίδια

Οι Αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι το βακτήριο E.coli ανιχνεύτηκε σε κουνουπίδια που είχαν εισαχθεί από την Ευρώπη .


Unsubscribe

 

«Φωτογράφισαν» τη στιγμή που η συνείδηση χάνεται






medicalnews.gr


«Φωτογράφισαν» τη στιγμή που η συνείδηση χάνεται

«Φωτογράφισαν» τη στιγμή που η συνείδηση χάνεταιΤη στιγμή που μπαίνει στην κατάσταση του ασυνείδητου κατάφεραν για πρώτη φορά να απεικονίσουν τον εγκέφαλο Βρετανοί επιστήμονες. Προς .


Μετέτρεψαν κύτταρο σε βιολογικό λέιζερ

Μετέτρεψαν κύτταρο σε βιολογικό λέιζερΈνα ανθρώπινο κύτταρο «χειραγωγήθηκε» κατάλληλα από Αμερικανούς επιστήμονες, με συνέπεια να μετατραπεί σε βιολογικό λέιζερ, εκπέμποντας το σχετικό φως. .



«Χρωματίστε τον κόσμο κόκκινο το 2011»

«Χρωματίστε τον κόσμο κόκκινο το 2011»Με σύνθημα «Περισσότερο Αίμα Περισσότερη Ζωή» η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει στόχο να αναδείξει την ανάγκη να .



Η πλειοψηφία των γυναικών αμελεί το τεστ ΠΑΠ

Η πλειοψηφία των γυναικών αμελεί το τεστ ΠΑΠΗ Jade Goody έγινε γνωστή μέσα από το reality Big Brother όταν διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας ο οποίος .



Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ΑιμοδότηΗ 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και .


Unsubscribe

 

Light τρόφιμα: η λύση για την παχυσαρκία;





medicalnews.gr


Light τρόφιμα: η λύση για την παχυσαρκία;Τα προϊόντα που είναι χαμηλά σε λιπαρά δεν αποτελούν πανάκεια για το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Σαφώς η αντικατάσταση τροφίμων .



Έρχεται το χάπι για τις. πονεμένες καρδιές

Έρχεται το χάπι για τις. πονεμένες καρδιέςΘεραπεία για τις καρδιές που έχουν ραγίσει ετοι?άζουν βρετανοί επιστή?ονες και σύ?φωνα ?ετις πρώτες ενδείξεις θα είναι διαθέσι?η σε .



Υποφέρετε από άσθμα;

Υποφέρετε από άσθμα;Αν υποφέρετε από άσθμα, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα τρώγοντας. κρεμμύδια! Τα κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή .



Προστατευτείτε από τις γαστρεντερικές λοιμώξεις

Προστατευτείτε από τις γαστρεντερικές λοιμώξειςΟι γαστρεντερικές λοιμώξεις είναι αυτές που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γι' αυτό θα πρέπει να .



Τα ψηλοτάκουνα βλάπτουν την υγεία

Τα ψηλοτάκουνα βλάπτουν την υγείαΤρία εκατοστά είναι το μέγιστο μήκος στις γυναικείες γόβες το οποίο συστήνουν .




Η σημασία της βιταμίνης D στη ζωή μας

Η σημασία της βιταμίνης D στη ζωή μαςΠαρά τις πολυάριθμες έρευνες, που αποδεικνύουν την σχέση μεταξύ της βιταμίνης D .




Βάτραχοι κατά του καρκίνου

Βάτραχοι κατά του καρκίνουΟι επιστήμονες του Βασιλικού Πανεπιστημίου στο Belfast βραβεύτηκαν για την ερευνητική τους εργασία αναφορικά με τη δυνατότητα οι πρωτεΐνες .



Μαζική δηλητηρίαση από μόλυβδο στην Κίνα

Μαζική δηλητηρίαση από μόλυβδο στην ΚίναΔηλητηρίαση από μόλυβδο υπέστησαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 103 παιδιών, στην ανατολική επαρχία Ζετζιάγνγκ της Κίνας. Μάλιστα, 26 .


Unsubscribe

 

Εντοπίστηκε τσάι μολυσμένο από ραδιενεργό καίσιο







medicalnews.gr


Εντοπίστηκε τσάι μολυσμένο από ραδιενεργό καίσιο

Εντοπίστηκε τσάι μολυσμένο από ραδιενεργό καίσιοΈνα φορτίο162 κιλών τσαγιού που προερχ .





Από βουλιμία πάσχουν πολλά 10χρονα αγόρια

Από βουλιμία πάσχουν πολλά 10χρονα αγόριαΌλο και περισσότερα είναι τα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και συγκεκριμένα από βουλιμία στις δυτικές χώρες με .



Φράουλα. κόκκινος γευστικός πειρασμός

Φράουλα. κόκκινος γευστικός πειρασμόςΔιαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση, άγρια ζουμερή ομορφιά και παραπέμπει συνειρμικά .




Το ροχαλητό τους στερεί κάθε χρόνο 3 εβδομάδες ύπνου

Το ροχαλητό τους στερεί κάθε χρόνο 3 εβδομάδες ύπνουΗ αγάπη μπορεί να νικά πολλά εμπόδια. όχι όμως και όλα! Και αυτό το γνωρίζουν ήδη πολύ καλά όσες .




Πώς επιλέγουμε γυαλιού ηλίου

Πώς επιλέγουμε γυαλιού ηλίουΗ σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου είναι μία πολύ σημαντική κίνηση, ειδικά το καλοκαίρι και πρωταρχικό κριτήριο θα πρέπει να .



Ειδική κόλα σώζει από τα ανευρύσματα

Ειδική κόλα σώζει από τα ανευρύσματαΓιατροί και ασθενείς δηλώνουν ενθουσιασμένοι σχετικά με καινοτόμο νέα αγωγή κατά των ανευρυσμάτων. Πρόκειται για μια κόλα. Ερευνητές δοκίμασαν .



Unsubscribe

 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το πλυντήριο πιάτων βλάπτει την υγεία;

Το πλυντήριο πιάτων βλάπτει την υγεία;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, 04:30
Σύμφωνα με νέες μελέτες επιστημόνων, το υγρό και θερμό περιβάλλον που υπάρχει στο εσωτερικό των πλυντηρίων πιάτων, λειτουργεί ως ιδανικός βιότοπος για δύο είδη επικίνδυνων μυκήτων, που όμως μπορεί να βρεθούν και σε άλλες συσκευές της κουζίνας, όπως είναι οι μηχανές του καφέ!

Οι ερευνητές βρήκαν ότι, στο 62% των πλυντηρίων πιάτων, στην περιοχή του λάστιχου της πόρτας της συσκευής, υπάρχουν οι μύκητες Exophiala dermatitis και E. Phaeomuriformis, όπου και οι δύο είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία. Εμφανίζουν αξιοσημείωτη αντοχή στη θερμότητα, στις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων, στα επιθετικά απορρυπαντικά, αλλά και στο οξύ ή αλκαλικό νερό.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να εξηγήσουν και το γιατί επιβιώνουν από τη χρήση των καθαριστικών, των αλάτων, αλλά ακόμα και από τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριαρχούν στα πλυντήρια πιάτων.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτές είναι εξαιρετικά περίεργες ιδιότητες, που μέχρι σήμερα δεν είχαν παρατηρηθεί σε μύκητες.

Η «εισβολή» τους στα σπίτια, φαίνεται να προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες, που θεωρούν ότι αποτελούν ένα δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. «Η ανακάλυψη αυτής της ευρείας παρουσίας των Extremophilic μυκήτων σε ορισμένες από τις κοινές οικιακές συσκευές, μας δείχνει ότι αυτοί οι οργανισμοί έχουν αναδυθεί από μια εξαιρετική εξελικτική διαδικασία που θα μπορούσε να θέσει σε σημαντικό κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων στο μέλλον», δήλωσε η Dr Polona Zalar και οι συνεργάτες της, από το πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία, που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα που ανέκυψε, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό την αντιμετώπισή του το συντομότερο δυνατό.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, 04:33
Πηγή www.zougla.gr

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Είναι Ελληνικά και συμφέρουν..

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (άγευστο) ψωνίστε Δωδώνη, Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ
2. Αντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτά !!!!
3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικά !!!!!)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μόνο ελληνικά
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.
10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel , Kent , Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων Αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΌΨΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΏΣ !!!!

Δείτε τις επιπτώσεις τους: Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα

2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :

1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!

2.Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ

3.Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα , οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!

4.Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μάλιστα απ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων στηριξτε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!!

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας,

σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα μόνο, , αλλά και
από τον αριθμό στο BAR CODE...

TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520

π.χ. 5 || 201287 || 470868 || >

που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ
Επιλογή : Δημήτρης